Selgusid PPA veesõidukite nimed

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kasutusele võetavad mootorpaadid on Piiri-Liisu moodi.
Kasutusele võetavad mootorpaadid on Piiri-Liisu moodi. Foto: PPA

Lääne prefektuuri veesõidukite nimekonkursile esitasid inimesed ligemale 400 unikaalset nime, mille hulgast politsei- ja piirivalveamet (PPA) valis välja kolm.

Nimesid said kõik soovijad pakkuda 25. augustist 1. septembrini.

PPA mereturvalisuse grupi juhi Marge Kohtla teatel laekus võistlusele 536 nime, millest kordumatuid oli 391. “Nimevalikul oli meile oluline, et see iseloomustaks kas veesõidukit või selle tööpiirkonda, oleks valitud kas loodusnähtuste või veelindude hulgast või oleks naise- või kohanimi. Samuti peab veesõiduki nimi erinema ülejäänud laevanimedest ja olema raadioeetris arusaadav,” selgitas Kohtla põhimõtteid, millest nimevalikul lähtuti.

Pärnu jaoskonna mootorpaat hakkab kandma nime Terje. Nimi valiti välja ajendatuna Pärnu politseijaoskonna merepäästjast Terje Lemmikust, keda kolleegid iseloomustavad kui vaprat naist, kes aitab merel inimelusid päästa.

Kärdla politseijaoskonna uue kaatri nimeks saab Rahu, mille üks tähendusi on seotud asukohaga. Nimelt on Hiiumaa rannikul keeruline navigeerida ja merepatrullide töö rahude vahel nõuab täpsust ja oskuslikkust.

Kuressaare jaoskond saab endale mootorpaadi nimega Tuule, mis on seotud tuule kui ilmastikunähtusega.

Vastsed veesõidukid jõuavad Lääne prefektuuri 2023. aastal, neid hakatakse kasutama otsingu- ja päästetöödel, õiguskorra kaitseks ja järelevalveks, vajadusel haigete transpordiks või merepiiri valvamiseks.

Veesõidukid ehitab Baltic Workboats AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles