Naabreid terroriseerinud mehed saadeti trellide taha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgarit on varem karistatud arestiga, kui ta õhupüssist naabri akendesse tulistas.
Edgarit on varem karistatud arestiga, kui ta õhupüssist naabri akendesse tulistas. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus mõistis osaliselt reaalselt vangi kaks Pärnu meest, kes naabreid õhupüssist tulistasid, lasid gaasi näkku ja kividega loopisid.


Kohus arutas 40aastase Roberti ja 18aastase Edgar Põldsami kriminaalasja, kus vanemat meest süüdistati kehalises väärkohtlemises ja politsei kui võimuesindaja suhtes vägivalla tarvitamises ning nooremat kehalises väärkohtlemises.



Süüdistuse kohaselt loopis Edgar 2007. aasta septembris ja oktoobris kahel korral oma kodu hoovis oma sugulasest naabrit kividega, tekitades talle füüsilist valu. Oktoobri alguses tulistas Robert oma kodu aknast õhupüssist sama meest ja paar päeva hiljem tema naist, tekitades sellega kannatanutes hirmutunde, et nende tervis on ohus, teatas Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.



Samuti ründasid Robert ja Edgar oktoobri alguses oma kodu aknast sama naist, lastes talle gaasi näkku, millega tekitati kannatanule füüsilist valu. Kui naine lahkus, tulistas Edgar teda veel selja tagant õhupüssist, ent ei tabanud.



Mullu veebruaris lõi Robert tööülesannete täitmisel olevat politseiametnikku käega näkku, tekitades kannatanule füüsilist valu.



Eeluurimisel ei tunnistanud kumbki süüdistatavatest oma süüd. Kohtus nad ütlusi anda ei soovinud, kuid võtsid tehtu omaks, kahetsesid oma tegusid ja palusid  kannatanutelt vabandust.



Prokurör palus kohtul Robert ja Edgar Põldsam süüdi mõista ning karistada vangistusega, millest osa tuleks kanda reaalselt ja ülejäänu tingimisi.



Kohus karistas Robertit üheaastase vangistusega, millest neli kuud kuulub reaalselt ärakandmisele ja ülejäänud kaheksa kuud jätta tingimuslikult kohaldamata, kui ta kaheaastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab käitumiskontrolli nõudeid ja kohustusi.



Edgarit karistas kohus üheaastase vangistusega, millest kuulub reaalselt ärakandmisele kaks kuud ja ülejäänud kümme kuud jätta tingimuslikult kohaldamata, kui ta kaheaastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab käitumiskontrolli nõudeid ja kohustusi.



Samuti mõisteti neilt välja menetluskulud: kummaltki 6525 krooni sundraha ja 1955.85 krooni kaitsjatasu.



Erandlikult jättis kohus riigi kanda süüdimõistetute suhtes kriminaalmenetluse ajal tehtud ekspertiiside kulud, juhindudes kriminaalmenetluse seadustikust, mille kohaselt menetluskulusid määrates arvestab kohus süüdimõistetu varalist seisundit ja resotsialiseerumisväljavaateid.



Kui menetluskulude hüvitamine ilmselt käib süüdimõistetule üle jõu, jätab kohus osa neist riigi kanda.



Asitõenditena kriminaalasja juurde lisatud revolvritaoline pneumorelv, automaadi AK makett, karbid pneumorelva kuulidega, pipragaasi balloon, sõrgkang, lõike-torkeriist, lõikeriist, löögiriist, mõõk koos tupega, kolm noolt, nui, plastmassist revolver koos salvega, ragulka, pneumorelva osa, sirp, ümber ballooni mähitud alumiiniumtraat, kaks vibutaolist eset, vikatiterast ja kirvevarrest koosnev terariist ja pikk torkeriist kuuluvad kohtuotsuse jõustumisel hävitamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles