Vaadake, kas teie perearsti praksis on kõrgeimal tasemel?

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Perearst Katrin Sihveri praksis OÜ Venorest on teist aastat A-tasemel.
Perearst Katrin Sihveri praksis OÜ Venorest on teist aastat A-tasemel. Foto: Urmas Luik

Pärnu perearsti Merike Roseniidu praksis saavutas esimest korda A-taseme, liitudes seitsme Pärnumaa perearstipraksisega, kes sama tunnustuse pälvisid mitmendat korda.

Tunnustused antakse üle 30. septembril Eesti perearstide seltsi aastakonverentsil, kus tunnustatakse riigi paremaid perearstikeskusi. Tänavu saavutas A-taseme 122 perearstipraksist, neist 14 esimest korda, kelle hulgast leiab ka Pärnu Mai rajoonis tegutseva Merike Roseniidu praksise.

Möödunud aastal jõudis A-tasemele 100 perearstipraksist ja toonagi lisandus nende hulka üks Pärnumaa perearstikeskustest: OÜ Venorest, mis pakub teenust Toris, Kihnus ja Haapsalus. 

Perearstide selts selgitab igal aastal välja paremad praksised seltsi koostatud kvaliteedijuhise alusel. Hinnatakse nii kliinilist tööd kui praksise töökorraldust. Näiteks võetakse arvesse ravijuhendite järgimist haiguste ennetamisel ja ravimisel, digitaalsete tervisekaartide kasutamist ja andmete edastamist tervise infosüsteemi, samuti pereõdede- ja -arstide iga-aastast enesetäiendamist ja patsientidelt tagasiside küsimist.

“Möödunud aasta oli keeruline nii patsientidele kui arstidele-õdedele. Seda suurem rõõm on näha, et igal aastal lisandub perearstikeskusi, kes on saavutanud A- ja B-taseme,” tõdes Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Elle-Mall Sadrak.

Pärnumaa A-taseme perearstipraksised

OÜ Mai Perearstid

OÜ Perearst Merike Roseniit

OÜ Perearst Kersti Metsa

OÜ Perearst Külli Raudsik

OÜ Pärnu Perearstid

OÜ Sindi Tervisekeskus

OÜ Venorest

OÜ Vändra Arst

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles