Napsisena õnnetuse põhjustanu tabati südika pealtnägija abiga

Pärnu Postimees
Copy
Napsine roolikeeraja pistis pärast õnnetust koos kaaslasega jooksu.
Napsine roolikeeraja pistis pärast õnnetust koos kaaslasega jooksu. Foto: Sille Annuk

Täna mõistis kohus tingimisi vangistuse ja võttis ära juhtimisõiguse alkoholijoobes autot juhtinud ja õnnetuse põhjustanud 38aastaselt mehelt, kelle politsei pidas kinni tänu südikalt tegutsenud inimesele.

Kolmapäeval, 28. septembril kella 17.40 ajal helistas häirekeskusesse mees, kes andis teada, et Pärnus Merimetsa tänaval oli sõitnud Mercedes-Benz vastu elektriposti ja selle juht tundus olevat joobes. Mehe sõnutsi väljusid autost kaks meest, kes jätsid masina kohapeale ja hakkasid ära jooksma. Teataja järgnes neile autoga ja nägi, et mehed istusid teise sõidukisse.  Helistaja andis jooksvalt häirekeskusele infot, kuhu suunas sõiduk liigub. Auto suundus tagasi kohta, kus Mercedes oli õnnetuse põhjustanud. Märganud politseipatrulli, tahtis autojuht minema sõita. “Helistaja aitas takistada tal ära sõitmast ja politsei pidas õnnetuse põhjustanud 38aastase mehe kinni,” rääkis Pärnu politseijaoskonna vanemkomissar Liina Pelberg.  

Politseipatrull mõõtis Mercedes-Benzi juhtinud ja õnnetuse põhjustanud mehel alkoholijoobe ja alustas tema suhtes kriminaalmenetlust. “Oleme südikale aitajale väga tänulikud, tema tegutsemine oli julge ja kaasinimestest hooliv,” kinnitas Pelberg. “Politsei teeb iga päev tööd, et eemaldada liiklusest alkoholi tarvitanud juhid enne, kui nad jõuavad põhjustada raske õnnetuse. Seetõttu on ääretult oluline kahtluse korral helistada 112, et saaksime reageerida ja sõidukit kontrollida. Kui on võimalus, tuleks joobes juhti rooli istumast ja edasi sõitmast takistada, sealjuures iseennast ohtu seadmata.”

Prokuratuur saatis asja kiirmenetluses kohtusse ja täna pärastlõunal mõistis kohus alkoholijoobes autot juhtinud, õnnetuse põhjustanud ja sündmuskohalt lahkunud 38aastasele mehele karistuseks üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kahe aastase katseajaga ja võttis temalt juhtimisõiguse neljaks kuuks. Otsus ei ole jõustunud.

“Hea meel on tõdeda, et Eestis on kanda kinnitanud arusaam, et joobes juhtimine ei ole vastuvõetav, ja politsei saab abiväge tähelepanelike kodanike näol, kes joobekahtlusega juhtidest märku annavad. Seeläbi on võimalik nii endale kui kaasinimestele ohtlikud liiklejad tänavapildist kõrvaldada,” sõnas Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Maarja Gustavson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles