Vastne rahandusminister sai ametivahetuse tõttu emalt noomida

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
President Alar Karis nimetas Annely Akkermanni rahandusministri ametisse.
President Alar Karis nimetas Annely Akkermanni rahandusministri ametisse. Foto: Eero Vabamägi

Kui Annely Akkermann sai oma sünnipäeva hommikul, 5. oktoobril kõne Kaja Kallaselt, arvas ta, et peaminister tahab talle juubeli puhul õnne soovida. “Olin üllatunud, et tal on aega juubilarile helistada, aga siis tuli välja, et ta tahtis hoopis millestki muust rääkida,” avaldas Akkermann.

Nimelt tegi peaminister talle sel hommikul ettepaneku asuda rahandusministri kohale. Seni selles ametis olnud Keit Pentus-Rosimannus andis eile avalikkusele teada, et teeb poliitikaga lõpparve.

Kihnust pärit Akkermannil ei läinud enda sõnutsi sekunditki, et peaministrile jah-sõna öelda. Edasi käis kõik kiiresti: eile õhtul pressikonverentsil tutvustas Reformierakond Akkermanni kui rahandusministri kandidaati, täna hommikul nimetas president Alar Karis ta ametisse.

Akkermann nentis, et suurest elumuutusest hoolimata magas ta täna öösel rahulikult. “Muidugi nägin unes, et unustasin “Terevisiooni” minemata ega leidnud oma riideid üles, aga õnneks ärkasin ikka õigel ajal ja riided leidsin ka,” muigas vastne rahandusminister, kelle päev algas kuuest hommikul.

Akkermann ei plaani ametikõrgendust eraldi peoga tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles