Täiskasvanud õppijad võtsid tänulilled vastu Nooruse majas

Copy

Pärnumaa täiskasvanud õppija tunnustamissüritus Pärnu Nooruse maja kaunis saalis kulges neljapäeval stiilselt, laureaatide, eripreemiate ja nominentide tutvustamine vaheldus noorte kohalike muusikute esinemisega. Lähkma külaseltsi majas pilliõppega alustanud Henri Viik (mandoliin) ja Martti Tarsalainen (akustiline kitarr) olid nagu kinnitus Pärnumaa aasta õpiteo laureaadiks tõusmise ja nende juhendaja Ave Kartau esiplaanile seadmisega.

Pärnu muusikakooli akordioniõpetaja Madis Pilt esines kihnlase, nüüd Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja enda õpilase Mirjam Aavaga, kelle mängule elas kuulajate hulgas kaasa Kihnu kooli muusikaõpetaja Hilma Kerbak, kelle käe all Mirjam akordioniõppega alustas.

Tunnustatavaid ja neid õnnitlema tulnuid tervitasid Pärnumaa omavalitsuste liidu üldkogu aseesimees Ülle Vapper ja täiskasvanud koolitajate assotsiatsiooni Andras juhatuse liige Karin Kurvits, kes nentis, et vanarahva ütlemine “mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea” on kehtetu, sest elu ja haridus liiguvad nii kiiresti. Ta meenutas aega 25 aastat tagasi, mil Inglismaalt jõudis meile sealse kogemuse ajal täiskasvanud koolituse õpetus, mis on ennast igati õigustanud. Igas maakonnas on keegi, kes hoiab TÕNi ehk täiskasvanud õppija nädalat elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles