Ukraina sõjapõgenike fond hakkab toetusi maksma

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu kinnitas Ukraina sõjapõgenike fondi kasutamise korra eelmisel nädalal.
Pärnu linnavolikogu kinnitas Ukraina sõjapõgenike fondi kasutamise korra eelmisel nädalal. Foto: Elmo Riig

Pärnus ja tema osavaldades elavatel ning ajutise kaitse saanud Ukraina kodanikel ja nende pereliikmetel või sõjapõgenikke abistaval organisatsioonil on võimalik Pärnu linna asutatud Ukraina abistamise fondist toetust küsida.

Toetusi makstakse selle summa piires, mis Ukraina abistamise fondi on laekunud. Praegu on fondis üle 80 000 euro, millest lõviosa eraldas linnavolikogu sinna esialgu tänavu kaasavasse eelarvesse kavandatud rahast.

Fond on loodud Pärnusse jõudnud sõjapõgenike, mitte Ukrainas elavate inimeste toetamiseks. Valdkonnad, milleks toetust saab küsida, on jäetud lahtiseks. Selleks võib olla näiteks mõni sotsiaaltoetus või -teenus, hariduse omandamisega seotud mure või kultuuri- ja sporditegevusega seotud probleem.

Toetuse saamiseks tuleb esitada linnavalitsusele taotlus koos seda põhjendavate dokumentidega.

Esitatud dokumentide vastavust ja õigsust kontrollib sotsiaalosakond, edastades need vajadusel hinnangu andmiseks taotluses toodud tegevusvaldkonnaga tegelevale linnavalitsuse struktuuriüksusele. Taotlust hindaval struktuuriüksuse ametnikul on otsuse tegemiseks vajalike oluliste asjaolude väljaselgitamiseks õigus ja kohustus hankida lisainfot ning nõuda taotlejalt täiendavaid andmeid. Otsuse taotluse rahuldamise, osalise rahuldamise, tingimusliku rahuldamise või rahuldamata jätmise kohta teeb linnavalitsuse moodustatud komisjon.

Ukraina fond

Pärnu linnavolikogu otsustas luua Ukraina abistamise fondi aprillis.

Fondist väljamaksete tegemiseks moodustati komisjon, kuhu kuuluvad kolm linnavalitsuse esindajat, kolm linnavolikogu esindajat ja üks kohaliku Ukraina kogukonna esindaja.

Kõik inimesed ja juriidilised isikud, kes soovivad ukrainlasi aidata, saavad fondi raha kanda, tehes ülekande SEB pangas asuvale linnavalitsuse kontole EE021010902001671005.

Pärnu linnavolikogu kandis lisaeelarvega fondi 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles