Kohalikud marus: Armastatud spordikoha naabriks plaanitakse liivakarjääri (4)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Kohalikud pole rahul, et pole hinnatud kavandatava ja sellele väga lähedal asuva Võiste senise liivakarjääri koosmõju.
Kohalikud pole rahul, et pole hinnatud kavandatava ja sellele väga lähedal asuva Võiste senise liivakarjääri koosmõju. Foto: Urmas Luik

Pärnumaale Häädemeeste valda otse Jõulumäe terviseradade kõrvale on seitsmele hektarile kavas rajada liivakarjäär. Sealt ammutatakse maavara järgmised 15 aastat, mille järel korrastatakse ala veekoguks. Hoolimata kohalike ja valla vastuseisust on asi nii kaugel, et keskkonnaamet saatis asjaosalistele tutvumiseks keskkonnaloa eelnõu.

Kavandatav liivakarjäär hakkab olema Uulu-Võiste maastikukaitseala vahetu naaber. Nimetatud kaitsealal kulgeb hulga Jõulumäe terviseradu, mida usinalt kasutatakse. Karjääri servast umbkaudu 500 meetrit eemal algab Luitemaa looduskaitseala, mille piirangualas ei või inimesed lindude pesitsusrahu huvides veebruarist juulini isegi jalutada. Plaanitavast karjäärist üle tee asub juba toimiv Võiste liivakarjäär, kus kaevandamine käib siis, kui materjali järele nõudlus. Olemasoleva karjääri veesilm on nii kohalike kui maakonna inimeste seas armastatud ujumiskoht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles