Terroristidest naabrid kupatati kongi

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vahistas naabreid kividega loopinud ja õhupüssist tulistanud noormehe mullu oktoobris.
Politsei vahistas naabreid kividega loopinud ja õhupüssist tulistanud noormehe mullu oktoobris. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus mõistis sugulasi õhupüssist kõmmutanud ning kividega loopinud Robert Põldsamile ja Edgar Põldsamile aastase vangistuse, millest 18aastasel Edgaril tuleb esialgu ära kanda kaks ja tema onul Robertil neli kuud.


Süüdistuse kohaselt loopis Edgar möödunud aasta septembris ja oktoobris kahel korral oma naabermajas Pärnus Tallinna maantee 34 elavat vanaonu Ants Põldsamit kividega. Oktoobri alguses aga tulistas Ants Põldsamit õhupüssist tema lihase venna 40aastane poeg Robert.



Paar päeva hiljem sai Roberti käe läbi tina maitsta Ants Põldsami elukaaslane Malle Paalberg.



Oktoobri alul lasid Robert ja Edgar oma kodu aknast Paalber-gile gaasi näkku. Kui naine lahkus, tulistas Edgar teda veel selja tagant õhupüssist, ent ei tabanud.



Robert Põldsamile pandi süüks sedagi, et ta asja uurima asunud politseinikule veebruaris rusikaga näkku virutas ja mundrikandjale sellega füüsilist valu põhjustas.



Kohtus ei soovinud Edgar ja Robert Põldsam ütlusi anda, kuid võtsid tehtu omaks, kahetsesid tegusid ning palusid vabandust kannatanutelt.



Prokurörile jäi pelgalt vabandustest väheks. Ta palus kohtus Robert ja Edgar Põldsamile üheaastast vangistust, millest osa tuleks kanda reaalselt ning ülejäänu tingimisi kaheaastase katseajaga.



Kohtuotsuse jõustumisel kuulub hävitamisele meestelt kokkukorjatud muljetavaldav kogus terroriseerimiseks kasutatud arsenali: revolvrisarnane pneumorelv, automaadi AK makett, karbid pneumorelva kuulidega, pipragaasiballoon, sõrgkang, lõike-torkeriist, lõikeriist, löögiriist, tupega mõõk, kolm noolt, nui, plastmassist revolver salvega, ragulka, pneumorelva osa, sirp, ümber ballooni mähitud alumiiniumtraat, kaks vibutaolist eset, vikatiterast ja kirvevarrest koosnev terariist ja pikk torkeriist.



“Minu meelest väga asjalikult toimis see asi,” kiitis Ants Põldsam kohtunikku ja prokuröri. Lisades, et ega ta tegelikult Edgari ja Roberti kahetsusse ning kohtusaalis vabandusepalumise siirusesse eriti usu.



Samal ajal loodab Ants Põldsam, et vähemalt paariks aastaks on tema ja elukaaslase elu nüüd rahulik. Võib maja kaitseks püstitatud traataia kokku lappida ning plangud akende eest võtta, ilma et peaks pelgama läbi klaaside virutatud kivimüraka lennutrajektoorile jäämist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles