Erilised inimesed ehtisid turvalisuse tagamiseks helkuripuid

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnus Niidumetsa bussipeatuse lähedal oleva puu ehtimine.
Pärnus Niidumetsa bussipeatuse lähedal oleva puu ehtimine. Foto: Hoolekandeteenused

Eile ehtisid psüühilise erivajadusega inimesed Pärnu-, Saare-, Lääne- ja Järvamaal 1279 helkuriga kümme helkuripuud, et pimedate ilmade saabudes saaks iga kogukonnaliige endale helkuri võtta ja liikluses nähtav olla. Inimesed on oodatud helkureid puude otsa ka juurde viima. 

AS Hoolekandeteenuste Lääne piirkonnajuhi Elin Kokla sõnutsi on psüühilise erivajadusega inimesed aasta jooksul tegevusjuhendajate juhendamisel käsitööringides ja avatud uste päevadel koostöös lähedastega suure hoolega helkureid valmistanud. “Meie head partnerid kinkisid meile helkureid juurde, et saaksime enda üksuste lähedale teha ilusad helkuripuud,” lausus Kokla. Ta lisas, et nende juures elavad inimesed soovivad olenemata oma vaimse tervise raskustest panustada kogukonda ja olla kasulikud. 

Ehitud helkuripuu õhtuhämaruses.
Ehitud helkuripuu õhtuhämaruses. Foto: Hoolekandeteenused

Puude helkuritega ehtimisel oli kaks peamist eesmärki – pakkuda kogukonna inimestele võimalust end pimedal ajal nähtavaks teha ning tõsta teadlikkust psüühilistest erivajadustest. “Meie juures elavad inimesed soovivad olenemata enda vaimse tervise raskustest panustada kogukonda ja olla kasulikud,“ sõnas Kokla, kelle sõnutsi väärivad eraldi tunnustust tegevusjuhendajad.  “Nad on aidanud elanikel pikkade nädalate jooksul helkureid meisterdada, abistavad neid iga päev kogukonnas liikumisel ja on taastumisel ääretult oluline tugi, keda peaksime rohkem väärtustama,” lisas ta. 

Pärnus Vanas pargis asuv helkuripuu.
Pärnus Vanas pargis asuv helkuripuu. Foto: Hoolekandeteenused

Erivajadusega inimestel aitasid helkureid puu otsa riputada hoolekandeteenuste ning politsei- ja piirivalveameti töötajad. Pärnus ehiti helkuritega kokku neli puud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles