Pärnus tähistatakse isadepäeva mitme üritusega

Copy
Kihnu Virve pereansambel esineb isadepäeval Nooruse majas.
Kihnu Virve pereansambel esineb isadepäeval Nooruse majas. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Homme tähistatakse isadepäeva ja selle puhul toimub mitu kogupereüritust Pärnuski. 

Ajavahemikus 12–15 oodatakse lapsi ja isasid Pernova rulaparki, kus toimuvad eri võistlusmängud, mille abil selgitatakse välja vingeimad papsid. Kohapeal on avatud kohvik ja õnneloos.

Paikuse spordikompleksis algab kogu pere spordipäev kell 12. Kaasa tuleb võtta sisejalanõud.

Maarja-Magdaleena gildis saavad suured ja väiksed isale kingitust meisterdada või koos isaga aega veeta 11–15. Teha võib näiteks lipsu, osaleda nuku- ja putukatöötoas ning nõelviltida.

Audru kultuurikeskuses oodatakse vanemaid teistmoodi isadepäevale: koolitaja-psühholoog Ave Eero õpetab, kuidas lihtsate harjutustega toetada enda ja lapse vaimset tervist. Koolitus algab kell 11. Lapsed saavad samal ajal meisterdada.

Suupilliklubi Piccolo on üle 20 aasta korraldanud isadepäeva eelõhtul kontserdi Nooruse majas, kus ühtlasi peeti klubi asutamise koosolek 1996. aasta novembris. Tänavune kontsert algab laupäeval kell 16 ning fookuses on pere- ja järelkasvuansamblid. Kontserdil astuvad üles Pärnumaa lõõtspillihaigete seltsi ja Pärnu kunstide kooli lõõtspillimängijad, suupilliklubi Piccolo ansamblid koos presidendiga ja noored mängijad Mai kooli suupilliringist ning Kihnu Virve pereansambel, kus musitseerivad kõrvuti nelja põlvkonna muusikud.

Veel kuulutatakse pühapäeval Pärnu raekojas välja Pärnumaa aasta isa. 

Isadepäeva puhul heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipu. Lippe on oodatud heiskama ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja ühingud. Lipud heisatakse kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Isadepäev on perekondlik tähtpäev, millega austatakse isasid ning tähtsustatakse nende osa laste kasvatamisel ja ühiskonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles