Pildid ⟩ Pärnu aasta sotsiaaltöö tegija ei löö risti ette ühegi ülesande ees

PP
Copy
Tänavused sotsiaalhoolekande valdkonna laureaadid.
Tänavused sotsiaalhoolekande valdkonna laureaadid. Foto: Haide Rannakivi

Eile tunnustas Pärnu linnavalitsus Strandi spaa- ja konverentsihotellis tänavusi sotsiaalhoolekande valdkonna laureaate.

Aasta sotsiaaltöö tegija Liili Lemmergas.
Aasta sotsiaaltöö tegija Liili Lemmergas. Foto: Haide Rannakivi

Aasta sotsiaaltöö tegija: Liili Lemmergas, sotsiaalosakonna sotsiaalregistri spetsialist

Liili Lemmergas on sotsiaalosakonnas töötanud üle 20 aasta ning kogu selle aja silma paistnud tööka ja abivalmi kolleegina.

Sotsiaalosakonna juhataja Tõnu Poopuu iseloomustas Lemmergast kui ammendamatu energiaga panustajat, kes ei löö risti ette ühegi ülesande ees. “Liili haaras härjal sarvist ja tegi töö ära. Ilma temata ei oleks sotsiaalosakond sel aastal ellu jäänud, ilma Liilita poleks abivajavad inimesed sotsiaaltoetusi tõrgeteta kätte saanud,” märkis Poopuu.

Aasta vabatahtlik Maris Rubin.
Aasta vabatahtlik Maris Rubin. Foto: Haide Rannakivi

Aasta vabatahtlik: Maris Rubin, MTÜ Vanem Vend Vanem Õde vabatahtlik

Maris Rubin on mittetulundusühingu Vanem Vend Vanem Õde Pärnu organisatsiooni liige aastast 2016. Organisatsiooni põhimõtteks on olla vabatahtlike tugiisikute kaudu toeks noortele, kes seda vajavad.

Ilma Rubini utsitamiseta ei oleks organisatsioonil nii palju vabatahtlikke, uusi partnereid ja võimalusi. Ta on juba kaks aastat tegelnud noorega, kellel on väga ebameeldivaid ja karme kogemusi. Ise on Rubin öelnud, et kõige parem tunne on see, kui noor ütleb, et on kuulda võtnud tema antavaid juhtnööre ja need toimivadki nii, nagu lubatud.

Aasta hooldustöötaja Janne-Riin Kuusk.
Aasta hooldustöötaja Janne-Riin Kuusk. Foto: Haide Rannakivi

Aasta hooldustöötaja: Janne-Riin Kuusk, Pärnu sotsiaalkeskuse hooldustöötaja

Janne-Riin Kuusk on hooldustöötajana koduhoolduses töötanud alates 16. eluaastast. Ta asendab puhkusel olevaid töötajaid, mis tähendab, et tema hoole all on aasta jooksul enam-vähem kõik keskuslinnas elavad 160 abivajajat.

Klientide kirjelduse järgi on Kuusk abivalmis, kiire, loominguline, hea huumorimeelega ja kannatlik, saades hakkama kõigi keeruliste olukordadega. Kaastöötajad on tema kohta öelnud, et ta on kompetentne, asjalik, kiire ja usaldusväärne. Pärnu sotsiaalkeskuse juhataja Heli Kallasmaa lisas, et Kuuse peale saab alati kindel olla.

Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija Eda Rannamägi.
Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija Eda Rannamägi. Foto: Haide Rannakivi

Aasta lastehoolekande- ja peretöö tegija: Eda Rannamägi, sotsiaalosakonna lastekaitsespetsialist

Ukraina ja Venemaa sõja tõttu on lastekaitsetöötajate töökoormus märkimisväärselt tõusnud, sellest tulenevalt on Eda Rannamägi aidanud kaastöötajaid oma nõu, jõu ja vene keele oskusega.

Aastatega on asendushooldus- ja järelhooldusteenusel olevate laste arv Pärnu linnas jõudsalt kasvanud. Kui 2018. oli teenusel 21, siis mullu juba 52 last.

Aasta sotsiaaltöötaja Hanna Greete Õispuu.
Aasta sotsiaaltöötaja Hanna Greete Õispuu. Foto: Haide Rannakivi

Aasta sotsiaaltöötaja: Hanna Greete Õispuu, Tammiste hooldekodu sotsiaaltöötaja

“Hanna Grete on nagu särav päike, kes toob eakate silmi rõõmu ja lootust. Ta hoolib iga meie elaniku käekäigust ja teeb alati kõik endast oleneva, et leida inimeste muredele lahendused,” iseloomustas Tammiste hooldekodu juhataja Liina Männiaru aasta sotsiaaltöötajat.

Männiaru lisas, et oma igapäevatöös on Õispuu äärmiselt kohusetundlik ja tähelepanelik. Tema jaoks on alati oluline, et kõigi mured saaksid lahendatud – olgu see seotud tervise või millegi muuga. Kolleegide suhtes on ta samuti äärmiselt tähelepanelik, olles hooldustöötajatele alati nõu ja jõuga abiks elanikega seotud eri murede lahendamisel.

Aasta sotsiaalvaldkonna juht Iris Ruut.
Aasta sotsiaalvaldkonna juht Iris Ruut. Foto: Haide Rannakivi

Aasta sotsiaalvaldkonna juht: Iris Ruut, sotsiaalosakonna eakate hoolekande peaspetsialist

Iris Ruut veab eest ja hoiab koos osakonna vaimu. Töökaaslane iseloomustas Ruutu töötajana, kes suudab kõik probleemid lahendada – ükski küsimus ei jää vastuseta.

Töökaaslase hinnangul moodustab Ruut imehea koosluse osakonna juhatajaga. Kaetud saavad nii strateegiline juhtimine kui inimesed. Selle aasta suurim muutus on koordinaatorite väljavõitlemine, muutmaks süsteemi sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna vahel paremaks.

Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner Kristi Matiisen.
Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner Kristi Matiisen. Foto: Haide Rannakivi

Aasta sotsiaaltöötaja koostööpartner: Kristi Matiisen, linnavalitsuse kantselei õiguse- ja personaliteenistuse juhataja

Kristi Matiisen on aastakümneid vastutanud sotsiaalosakonna õigusalase nõustamise eest. Professionaalse õigusalase nõustamise kõrval oskab ta kaasa mõelda ka eri probleemide lahendamisel. Olles ühe raskeima ja laiema valdkonna õigusnõunik, ei ole ta kunagi jätnud abita ühtegi sotsiaalosakonna töötajat, olenemata sellest, millises õiguslikus küsimuses on tema poole pöördutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles