Iseseisvuse väljakule tänavu elusat jõulupuud ei tule

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kuuse asemel kerkib Iseseisvuse väljakule valguslinnak.
Kuuse asemel kerkib Iseseisvuse väljakule valguslinnak. Foto: Jüri Looring

Reede hommikul tuuakse Pärnu Keskväljakule 17meetrine jõulupuu. Kuigi traditsiooniliselt on pühadepuu toodud ka Iseseisvuse väljakule, otsustas linn tänavu teha teisiti.

Iseseisvuse väljakule sel aastal kuuske ei tooda. Selle asemel paigaldab AS Adamlights sinna valguslinnaku, mille üks element on kuusk. Järgmisel nädalal tegeldakse valguslinnaku ja advendikaunistuste paigaldamisega, tuled süüdatakse esimeseks advendiks, mis tänavu on 27. novembril.

“Soovime järjest enam juurutada rohelist mõtlemist,” ütles abilinnapea Irina Talviste. “Leedvalgustid võtavad niisama palju elektrit kui kuusele riputatavad vanad lambid. Kokkuhoiu eesmärgil võetakse jõulukaunistused maha juba pärast kolmekuningapäeva, kuid me ei taha, et jõulud oleksid Pärnus pime aeg. Jõulude ootus ja jõulupühad peavad ikka valged ja valgusküllased olema.”

Reedel 9–10 paiku püstitatakse teatri ees asuvale Pärnu Keskväljakule 17 meetri kõrgune jõulupuu, mis tuuakse Lõo 1 hoovist. Üle 50 aasta vana kuusk varjutab maja ja pererahvas pakkus selle jõulupuuks. Pärnu linna ei tooda juba aastaid jõulupuud metsast, valik tehakse kuuskede seast, millest inimesed nagunii soovivad vabaneda.

Kokku oli linnal valida kuue jõulupuu vahel.

Reede hommikul Keskväljakule püstitatavat kuuske tuleb uudistama neli jõulutaati, kes kuuse paigaldamist juhendavad ja uudistajatega tantsu löövad.

Linna jõuluehtesse sättimise eelarve on umbes 30 000 eurot, mis on 10 000 euro võrra väiksem kui mullu. Sellest ligemale 5000 eurot kulub Keskväljakule püstitatava kuuse mahavõtmisele, veole, paigaldusele ja utiliseerimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles