Teise ringi kauplused püsivad au sees

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Mõnikord on uue toote ostmine vältimatu. Kuid ka siis on võimalik teha keskkonnateadlikumaid valikuid, näiteks teise ringi poode eelistades. Pildil Pärnu kesklinna Humana kauplus.
Mõnikord on uue toote ostmine vältimatu. Kuid ka siis on võimalik teha keskkonnateadlikumaid valikuid, näiteks teise ringi poode eelistades. Pildil Pärnu kesklinna Humana kauplus. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal tähistatakse üleeuroopalist jäätmetekke vähendamise nädalat, mille fookuses on ringsed ja kestlikud tekstiilid. Keskkonnaministeerium kutsub kampaaniaga inimesi üles mõtlema oma riiete ostuharjumustele ja eelistama taaskasutust.

Keskkonnaministeeriumi andmetel visatakse Euroopas igal aastal ära 5,8 miljonit tonni riideid. “Tekstiilijäätmete probleemiga on hädas kogu maailm. Inimesed ostavad riideid rohkem kui kunagi varem, aga neist tekkivate jäätmetega ei osata veel kuigi hästi toime tulla,” ütles keskkonnaminister Madis Kallas. “Suures mahus tekstiilide ringlussevõtuks pole meilgi Eestis veel toimivaid lahendusi.”

Tekstiili ringlussevõtu võimekus on Eestis praegu olemas vaid tööstusliku tekstiili puhul, kus tootmisjäätmeid kasutatakse näiteks vatiini, sisupatjade ja uute riiete valmistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles