Tänaval üles kasvanud sintlane pühendab kogu vaba aja teiste aitamisele

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Kristina Ojamäe-Lankov on üks 14-st naisest, kes pälvis kodanikupäeva aumärgi.
Kristina Ojamäe-Lankov on üks 14-st naisest, kes pälvis kodanikupäeva aumärgi. Foto: Mailiis Ollino

Siseministeerium kuulutas välja tänavused kodanikupäeva aumärgi saajad. Ainsa pärnumaalasena pälvis aumärgi Sindist pärit Kristina Ojamäe-Lankov, kes tunnistas, et tunnustus tuli talle suure üllatusena. “Eelmisel teisipäeval helistati ja anti sellest teada. Mõtlesin, et see on kellegi nali,” muigas Ojamäe-Lankov, kelle sõnutsi sõbrad kipuvad talle vimkasid tegema.

Naljast oli asi aga kaugel: eilsel pidulikul üritusel andis siseminister Lauri Läänemets üle aasta kodaniku tiitli MTÜ Slava Ukraini käivitajale Johanna-Maria Lehtmele ja kodanikupäeva aumärgid, mille peale sintlase sai veel 13 naist.

Kristina Ojamäe-Lankov asutas 2019. aastal koos abikaasaga puhastusteenuseid pakkuva MTÜ Korl Est. Teenusest saadavat tulu kasutab ta raskustesse sattunud inimestele ja suurperedele toidu, riiete ja muu vajaliku soetamiseks. Nii on ta loonud usaldusliku võrgustiku, kus abivajajad julgevad keerulistes olukordades tema poole pöörduda.

Peale selle korraldab ta heategevuslikke hoovimüügipäevi ja valmistab käsitööna müügiks seepe ning küünlaid – ikka selleks, et hädasolijad võimalikult mitmekülgselt aidata. Ta on hea näide kogukondliku tegevuse edendajast, korraldades prügikoristus- ja liikumisväljakutseid, helkuripuu püstitamist oma kodu ees ning tegutsedes alates 2020. aastast Sindi tuletõrje seltsis.

Tunnustuse saamine ei ole sintlasele veel kohale jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles