Kalamehed põrutasid merejääl prakku

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna vallas Uulu küla lähedal merejääl sõitsid kalamehed autoga jääprakku.
Tahkuranna vallas Uulu küla lähedal merejääl sõitsid kalamehed autoga jääprakku. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kell 8.42 sai Lääne päästekeskus teate Pärnumaal Tahkuranna vallas Uulu külas merejääl prakku sõitnud autost, mis sealt enam välja ei pääsenud.

Mõnda aega hiljem teatati päästekeskusele, et abivajajad saavad omal jõul hakkama ja päästeteenistuse abi ei vaja. See oli siiski mõnevõrra optimistlik avaldus, sest kella ühest pärastlõunal konutas oma vanematele kuuluva Renault Megane’iga lahvandusse põrutanud Kaur endiselt kaldast umbes poole kilomeetri kaugusel ninapidi vees istuva auto juures.

Kauri selgitusel nägi ta küll, et üks, nii sõrmelaiune pragu ristub nende teega, kuid ei osanud sellest ohtu karta. Ent niipea kui masina esirattad praoga kohakuti jõudis, käis ragin ja peenest praost oli saanud oma 50sentimeetrine lõhe, kuhu auto esirattad sisse vajusid.

Kauril ja autos istunud seltskonnal oli õnne, et masin põhjapidi praoservale pidama jäi. Nagu hiljem roikaga tehtud mõõtmine näitas, on selles kohas sügavust paari meetri jagu.

Paraku sai õnnelimiit sellega ammendatud ja katsed masinat välja sikutada luhtusid. Esmalt prooviti autot tungrauga kergitada. Tungraud läks puruks. Seejärel üritasid appi tõtanud sõbraliku naaberriigi harrastuskalurid oma käte jõul ja köite abiga sõidukit välja tõmmata. Nemadki pidid alla vanduma. Järgmiseks üritas üks Kauri sõpradest vintsi abil teha seda, mida lätlased lihasjõul ei suutnud. Seegi ponnistus läks vett vedama. Küla pealt appi kutsutud traktoril aga purunes enne sündmuskohale jõudmist kütusevoolik. “Päev raisus,” nentis Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles