Rohelise tänava riigimaja otsib konkursiga protsendikunsti

Pärnu Postimees
Copy
Rohelise tänava riigimaja uuendamiseks on plaanitud kümme kuud.
Rohelise tänava riigimaja uuendamiseks on plaanitud kümme kuud. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Riigi Kinnisvara otsib konkursiga Pärnu Rohelise tänava riigimajja kolme kunstiteost.

Loodavad taiesed hakkavad paiknema klientide ooteala seinal ja selle lähedal koridori seinal. Otsitavad ideelahendused võiksid sobituda riigimaja interjööriga ning positiivselt ja meeleolukalt tervitada riigimajja saabujat.

Otsitavad kolm taiest võiksid kanda üht läbivat ideed ja moodustada seeria, mille märksõnad oleksid näiteks keskkonnahoid; loodus; ilm ja kliima; keskkonnaprobleemid ja säästev areng, mis seostuvad majas paiknevate ametkondadega. Rohelise tänava riigimajas asuvad tööle keskkonnaamet, keskkonnaagentuur, maa-amet, keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskus, põllumajandus- ja toiduamet ning põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet.

Taieste materjal ja tehnika on vaba ja need peaksid valmima järgmise aasta sügiseks. Osalemistaotluste ja kavandite esitamise tähtaeg on 15. märts.

Preemiafondi suurus on 2510 eurot. Esikoha saanud kavandi eest preemiat ei maksta, see sisaldub võitjaga sõlmitava hankelepingu maksumuses. Võidutöö autoriga sõlmitakse leping teose tellimise ja paigaldamise kohta summas 50 200 eurot.

Järgmisel aastal valmiv riigimaja läbib täieliku sisearhitektuurse ja arhitektuurse uuenduskuuri arhitektuuribüroo Kuressaare Kommunaalprojekt arhitekti Andrus Kilumetsa lahenduste järgi. 1981. aastal ehitatud hoonele lisatakse üks korrus ja suur nõupidamissaal.

Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuhi Annely Jõgeva sõnutsi sujuvad augustis alanud ehititustööd plaanipäraselt. 

Hoone uuenduskuur kestab kava kohaselt juunini ja maja on plaanis avada augustis.

Rohelise tänava riigimaja ehitavad aktsiaselts Tartu Ehitus ja osaühing Tera Ehitus. 

2011. aastal jõustus kunstiteoste tellimise seadus, mille kohaselt tuleb avalike hoonete ehitustööde maksumusest vähemalt ühe protsendi eest soetada kunstiteoseid. Taieste hinna ülempiir on 2021. aastast 110 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles