Liiklusskeem ⟩ Esmaspäevast muutub Via Baltical liikluskorraldus

Copy
Esmaspäevast on Tallinna–Pärnu–Ikla ja Valga–Uulu maantee ristumine lahendatud ringristmikuna. 
Esmaspäevast on Tallinna–Pärnu–Ikla ja Valga–Uulu maantee ristumine lahendatud ringristmikuna. Foto: Mailiis Ollino

Augusti alguses Via Baltica äärsel põllul alanud Pärnu–Uulu 2+2-teelõigu ehitus edeneb jõudsalt. Uulu eritasandilise liiklussõlme ja silla ehitustöödega muutub alates esmaspäeva, 12. detsembri hommikust Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ja Valga–Uulu maantee ristmikul liikluskorraldus.

Tallinna–Pärnu–Ikla maantee liiklus suunatakse seal Valga poole ehitatud kogujateedele ja ajutisele silla ülesõidule. Tallinna–Pärnu–Ikla ja Valga–Uulu maantee ristumine on lahendatud ringristmikuna. 

Ehitustöid tegev Verston OÜ loodab Uulu uue liiklussõlme ja silla avada liiklejatele järgmise aasta suve teises pooles.Verstoni projektijuht Marek Aun palub liiklejatel arvestada talviste sõiduoludega ja jätta endale ehitustsooni läbimiseks lisaaega.

Tänavu augustis alustatud Pärnu–Uulu teelõigu neljarealiseks ehitamine kestab kokku 2,5 aastat ja selle aja jooksul peavad liiklejad leppima ümbersõitude ja piirangutega. 

Pärnu–Uulu neljarealisele teelõigule on kavandatud kaks eri tasandil liiklussõlme, neli jalgratta- ja jalgteetunnelit ja metsloomade teeületuskohad. Peale selle uuendatakse maaparandussüsteeme, lammutatakse ja ehitatakse uus Uulu sild, ehitatakse Rannametsa tee fooriristmik, rajatakse kolm ringristmikku ja mitu ühendusteed. Ühtlasi valmib ligemale kolm kilomeetrit jalgratta- ja jalgteid ning maanteele paigaldatakse muutuvteabega liiklusmärgid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles