Õpetajad võtsid Ukraina laste toetamiseks lõvid kampa

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Erli Aasamets on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor ja ka kohaliku Lions-klubi liige. 
Erli Aasamets on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor ja ka kohaliku Lions-klubi liige. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus peetud Eesti matemaatikaõpetajate sügiskonverentsil koguti heategevusliku loteriiga ligemale 500 eurot ning panustajad otsustasid, et raha läheb Pärnumaa koolides õppivate Ukraina laste toetamiseks ja märkamiseks. Nii võtsidki õpetajad piltlikult öeldes lõvid kampa.

Heategevusliku loteriiga kogutule lisasid peaaegu sama suure summa Kilingi-Nõmme Lions Club (LC) ja LC Pärnu Strand. Kaunite glasuuritud piparkookidega varustas pakid LC Tahkuranna ja mahuka logistika võtsid enda peale LC Pärnu Koidula ja LC Pärnu Livonia.

“Kogusime koolidest teavet nende juures õppivate Ukraina laste kohta, saime teada 159 lapsest, neist meie koolis õpib 21,” märkis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi direktor, kohaliku Lions-klubi liige Erli Aasamets.

Aasametsa jutu järgi peavad Ukraina õpilasi meeles veel LC Pärnu kodulinna Vanalinna koolis ja LC Paikuse Sindis ja Paikusel, nimetatud kolmes koolis õpib kokku 37 sõjapagulaslast.

Kõnealuse ettevõtmise eestvedaja on Kilingi-Nõmme gümnaasiumi matemaatikaõpetaja ja kohaliku lõviklubi liige Anne Aasamets. Tema sõnade kohaselt korraldavad lõviklubid praegu Eesti jõulumaiustuste pakkide kohaletoimetamist 21 kooli, kus sihtrühma lapsed õpivad.

LC Kilingi-Nõmme võtab enda hooleks kohaliku gümnaasiumi kõrval ka Surju, Jõõpre ja Audru kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles