Pärnumaale laekub mullusest vähem musti jõulukaarte

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Musta jõulukaardi esikülg.
Musta jõulukaardi esikülg. Foto: PPA kommunikatsioon

Politsei- ja piirivalveamet saadab tänavugi korduvatele liiklusrikkujatele jõulukaardi, millega kutsub neid oma käitumist muutma. Pärnumaalaste postkasti potsatab musti kaarte vähem kui mullu.

Kaart läkitatakse inimestele, kes on aasta jooksul toime pannud neli liiklussüütegu või rohkem. Tänavu leidub neid Eestis 551, kellest 63 saab musta kaardi teist korda, 22 liiklejat aga juba kolmandat järjestikust aastat.

Võrreldes eelmise aastaga on kogu riigis kaardisaajate arv 150 inimese võrra väiksem, teist aastat järjest väheneb ka korduvrikkujate arv.

Pärnumaalgi on kaardisaajate hulk kahanenud: kui mullu saadeti neid siia kanti koguni 72, siis nüüd 44. 

Musta jõulukaardi tagakülg.
Musta jõulukaardi tagakülg. Foto: PPA kommunikatsioon

Politsei kolonelleitnant Sirle Loigo sõnutsi on rõõmustav näha, et suurem osa kaardisaajaid leiab selle enda postkastist vaid ühel aastal. “Musta jõulukaardi eesmärk on panna liiklushuligaane mõtlema oma tegude ohtlikkuse üle. Tänavused kaardisaajad on teadlikult ja tahtlikult rikkunud liiklusreegleid ning pannud seeläbi korduvalt ohtu enda ja teiste elu. Sellise hoolimatu käitumise tagajärjel võib keegi liikluses raskelt viga või koguni surma saada,” rõhutas Loigo.

Käesoleva aasta suurim liiklushuligaan on 1999. aastal sündinud mees, kes jäi eri rikkumistega politseile silma 19 korral.

Enim panid kaardisaajad toime kiiruseületamisi ja muid liiklusalaseid rikkumisi või liiklesid tehnonõuetele mittevastava sõidukiga. Kui enamiku kaardisaajate hingel on neli–viis süütegu, siis üheksat inimest pidi politsei peatama aasta jooksul üle kümne korra.

“Loodame, et postkastist leitud must kaart paneb inimese mõtlema, kas ta tahab ka uuel aastal olla see, kes seab ohtu enda ja teiste elu. Aasta lõpp on hea aeg, mil anda endale lubadus alustada uut aastat ohutumalt ning olla nii enda kui teiste suhtes hoolivam,” lisas politseinik.

Enim on kaardisaajate hulgas 22–26aastasi põhihariduse ja Eesti kodakondsusega noormehi. Kaardi saab ka 18 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles