Selgusid Pärnu kaunimad jõulukaunistused

Pärnu Postimees
Copy
Parima kortermaja akende kategoorias valiti parimateks Metsa 15a korter 72 aknad ja rõdukaunistused.
Parima kortermaja akende kategoorias valiti parimateks Metsa 15a korter 72 aknad ja rõdukaunistused. Foto: Erakogu

Komisjon valis konkursile laekunud kandidaatide seast välja Pärnu selle aasta kaunimad jõulukaunistused.

Parima kortermaja kategoorias võitis Metsa 15a Pärnust, mis tunnistati parimaks ka eelmisel aastal. Kortermaja on hooviala kaunistanud aastaid. Suvel ehivad majaesist kaunid lilleamplid, talvel jõuludekoratsioonid.

"Silmailu pakuvad hoovi valguspostidele paigaldatud neli lumehelbekese valgusdekoratsiooni. Trepikodade varikatuseid ehivad kuusevanikud hõbedaste jõulukuulide ja tuledega. Paigaldatud dekoratsioonid sulanduvad hästi kokku maja valge-rohelist tooni fassaadiga ja õueala üldilmega," kirjeldas linnaaednik Anu Nurmesalu.

Teist aastat järjest võitis parima kortermaja kategoorias Metsa 15a hoone.
Teist aastat järjest võitis parima kortermaja kategoorias Metsa 15a hoone. Foto: Erakogu

Lisaks ehivad majaelanikud igal aastal üha rohkem rõdusid ja koduaknaid. Naabrite koostöös on pühademeeleolu loodud ka trepikotta. Korterite välisuksed on saanud vahvad jõulukaunistused ja põrandad ühtses stiilis lõbusad uksematid.

Metsa 15a maja elanikud on leidnud ühise kujunduse isegi trepikotta.
Metsa 15a maja elanikud on leidnud ühise kujunduse isegi trepikotta. Foto: Erakogu

Parimaks elamuks keskuslinnas valiti Mai 1-10 ridaelamu korter, kus elab kolme lapsega pere. Pere traditsiooniks on alati esimeseks advendiks kodu kaunistada. Seda ka väljastpoolt, et oleks ilus ja helge pimedal ajal tulla ja minna. Dekoratsioonid asuvad nii tänavapoolsel küljel kui aias ja terrassil.

Parimaks elamuks keskuslinnas valiti ridaelamu korter Mai 1-10.
Parimaks elamuks keskuslinnas valiti ridaelamu korter Mai 1-10. Foto: Erakogu

Ühtegi osavalla eramut konkursile ei esitatud. Komisjon valis selle asemel võitjaks Alo Tomsoni eestvedamisel Tõstamaa alevikus dekoreeritud rasketehnika, mis kohalikele ägeda üllatuse pakkus.

"See on "Ferrum Romanticus" ehk armastus raua või armastus rasketehnika vastu. Me ei pea pöörduma perearst doktor Madis Veskimäe poole selleks, et teada saada, et selline haigus on küljes. Gripp, koroona jms on selle kõrval köki-möki ja ütleme nii, et see haigus ei ole pehmodele. Igatahes, Tõstamaal läks rasketehnika jõulupuhkusele," teatas Tomson 23. novembril, mil karmid lumeolud polnud Pärnumaale veel jõudnud.

Tõstamaa mehed lasid loovuse lendama ja ehtisid oma rasketehnika jõulupäraselt.
Tõstamaa mehed lasid loovuse lendama ja ehtisid oma rasketehnika jõulupäraselt. Foto: Toomas Mitt

Parimaks asutuseks tunnistati Raja lasteaed, keda mullu originaalsuse eest eriauhinnaga tunnustati. Tänavu kaunistati lasteaeda looduslähedusest ja loodushoidlikkusest lähtudes, kaasates ettevõtmisest peresid.

"Silmailu pakuvad puidust pakkudest, ketastest, käbidest ja okstest mängulised tegelased, kuusepuud ja jõulukaunistused. Suured ja väikesed heegeldatud pitslinikud kaunistavad aknaid ja kuusepuid terves majas," rääkis Nurmesalu.

Selgusid Pärnu parimad jõulukaunistused.
Selgusid Pärnu parimad jõulukaunistused. Foto: Erakogu

Kauneimad vaateaknad on Mai kooli söökla aknad, mille kaunistas 6c klass. Klassi ühistööna valmis esimesel korrusel asuva söökla akendele väike jõulumaa. Jõulumaa loodi viiele aknale, kus iga aken räägib oma loo: äärmistel akendel on mets ja vaikus, päkapikud veel ainult hiilivad, järgmistel akendel on näha, et jõuluvana juba tuleb ja kingidki on laste poole teel, keskmisel aknal ootavad tuledes aknal jõuluõhtut kuuseke ja jõuluvana.

Metsa 15a korter 72 rõdu ehib metsavana.
Metsa 15a korter 72 rõdu ehib metsavana. Foto: Erakogu

Parima kortermaja akende kategoorias valiti parimateks Metsa 15a korter 72 aknad ja rõdukaunistused. Naabrid kirjeldavad neid nii: "Rõdupiirde kuuseokstel istuvad valgustatud punarinnalised leevikesed, mis loovad rõõmsat meeleolu nii möödujatele kui trepikotta astujatele. Laste lemmikuks on pilkupüüdvad tihasepoisid koos okstest ja samblast meisterdatud Metsavanaga, kes hoiavad silma peal meie õuealal. Aknal, mis jääb rõdude vahele, ripub tähekestega valguskardin, selle vahelt paistab tulede ja lindudega ehitud jõulupuu. Aknast välja piiluv priske päkapikk annab märku peagi saabuvatest pühadest."

Parima kortermaja akende kategoorias valiti parimateks Metsa 15a korter 72 aknad ja rõdukaunistused.
Parima kortermaja akende kategoorias valiti parimateks Metsa 15a korter 72 aknad ja rõdukaunistused. Foto: Erakogu

Konkursi auhinnad antakse üle 18. detsembril kell 14 Iseseisvuse väljakul Pärnu jõuluküla pealaval. Parimaid tunnustab linn maiustuste ja mitterahaliste auhindadega, mille on välja pannud OÜ Adam Decolight.

Parimaks elamuks keskuslinnas valiti ridaelamu korter Mai 1-10.
Parimaks elamuks keskuslinnas valiti ridaelamu korter Mai 1-10. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles