Linn võttis enda kanda UKMi järgmise kümne aasta üüri, raha kulub kuni 760 000 eurot

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Linn maksab UKMi ruutmeetri eest kuurenti kuus eurot ruutmeetri eest, lisaks muud kulud.
Linn maksab UKMi ruutmeetri eest kuurenti kuus eurot ruutmeetri eest, lisaks muud kulud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu lubas võtta linnavalitsusel kuni 758 819 euro ulatuses varalisi kohustusi, et Uue Kunsti Muuseum (UKM) saaks seniseid Rüütli tn 40a ruume kümne aasta jooksul kasutada.

Kunstitempli praegune üürileping lõpeb jaanuaris. Ruumid Iseseisvuse väljakuga külgnevas endises pangamajas on muuseumi tegutsemiseks igati sobilikud ja muuseumi sooviks on praeguses asukohas jätkata.

Muuseumi tulevik sõltub kindlustundest, mille annavad võimalikud pikaajalised kokkulepped tegevuse toetamiseks. Ruumide omanik Estateguru tagatisagent OÜ on valmis sõlmima linnavalitsusega üürilepingu, mille järgi tasub linnavalitsus aastatel 2023-2032 üüri ja tagab kõrvalkulude tasumise.

Linnavalitsus annab ruumid tasuta muusemi kasutada, kes peab tasuma kommunaalkulud. ​Kasutusse võetavate ruumide lepingujärgne kasutusotstarve on üüripinna kasutamine kultuuri- ja näitusekeskusena.

Loa küsimisel varaliste kohustuste võtmiseks lähtuti maksimaalsest võimalikust üüritasu ja kõrvalkulude suurusest. Kümne aasta maksimaalsene tasutav üüritasu on 507 228 eurot ja kõrvalkulude maksumus ligi 184 247 eurot. Tegelikud kulud võivad olla väiksemad.

Peale tuliseid arutelusid linnavolikogus hääletati UKM toetamise poolt.
Peale tuliseid arutelusid linnavolikogus hääletati UKM toetamise poolt. Foto: Jüri Looring
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles