Hukkunud või vigastatud kaitseväelaste lastele annetati 8500 eurot

Pärnu Postimees
Copy
Fondi kaasasutajalt Riho Terraselt stipendiumi vastu võtnud Carolin Illenzeer ütles oma tänukõnes, et pärast Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi lõpetamist soovib ta jätkata õpinguid rakubioloogia alal.
Fondi kaasasutajalt Riho Terraselt stipendiumi vastu võtnud Carolin Illenzeer ütles oma tänukõnes, et pärast Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi lõpetamist soovib ta jätkata õpinguid rakubioloogia alal. Foto: Erlend Staub

Pärnu Rannahotellis Carolin Illenzeeri fondi aastapäevapeol korraldatud oksjonil koguti kaitseväe teenistuses langenud või vigastatud sõdurite laste haridustee toetuseks ligemale 8500 eurot.

Oksjoni kõige erilisem objekt oli võimalus panna nimi kaitseväe uuele haubitsale K9 Kõu. Seni on see au langenud vaid kaitseväe siseringi kuulujatele. 1300 euroga osutus see oksjoni kõige väärtuslikumaks objektiks, mille sai endale muusik-helilooja Peedu Kass.

Kaitseminister Hanno Pevkur ütles oma kõnes, et Carolin Illenzeeri fond on hea näide sellest, kuidas väikesest mõttest saab alguse midagi suuremat ja südant soojendavat.

“Eesti vabaduse eest seisavad Eesti kaitseväelased nii kodumaal kui võõrsil. Kahjuks on see tähendanud sedagi, et osa vabaduse hoidjatest on jätnud oma elu. Seda enam tuleb väärtustada ja tänada kõiki vabatahtlikke, kes oma annetustega Carolin Illenzeeri fondi aitavad toetada langenud võitlejate lapsi ja nende haridusteed,” kõneles minister.

Fondi kaasasutajalt Riho Terraselt stipendiumi vastu võtnud Carolin Illenzeer ütles oma tänukõnes, et pärast Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi lõpetamist soovib ta jätkata õpinguid rakubioloogia alal.

Carolin oli 2004. aastal mõni nädal vana, kui nägi esimest korda oma missioonisõdurist isa Arre Illenzeeri. See jäi ühtlasi viimaseks korraks: puhkuselt operatsioonipiirkonda Iraaki naasnud, Arre langes.

Arre Illenzeeri sõbrad soovisid pakkuda tüdrukule tulevikuks isa õlga, hakates talle koguma ülikoolihariduse omandamiseks toetust. Hiljem lisandus Carolini saatusega lapsi veel, nõnda otsustati toetada nendegi peresid ja loodi SA Carolin Illenzeeri Fond. 17 aastat tagasi, 27. detsembril 2005 sai see ilus mõte teoks.

Carolin Illenzeeri fondi asutasid MTÜ Eesti NATO Ühing, MTÜ Reservohvitseride Kogu ja MTÜ OSMTH (kristlikke ohvitsere ühendav organisatsioon).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles