Üks liin on bussijäneste seas eriti populaarne

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Lugeja arvates hoiavad Sindi–Pärnu–Sauga bussi number 40 kasutajad pileti ostmisest kõrvale, sest keegi neid ei kontrolli.
Lugeja arvates hoiavad Sindi–Pärnu–Sauga bussi number 40 kasutajad pileti ostmisest kõrvale, sest keegi neid ei kontrolli. Foto: Mailiis Ollino

Toimetuse poole pöördus murega lugeja, kes sageli Pärnu–Sindi vahet sõitvat bussi nr 40 kasutab. Tema sõnutsi puudub reisijate üle igasugune kontroll ja paljud sõidavad piletita. Järelevalve puudumine on helistaja arvates muutnud ka transpordi ühiskaardi omanikud nii mugavaks, et bussi sisenedes seda läbi ei piiksutata. “Mingit kontrolli ei ole. Lihtsalt valus on vaadata, kuidas nii töölisklass kui õpilased sõidavad jänest,” avaldas anonüümsust palunud sõitja nördimust ja tõdes, et ta enda sõbradki on öelnud, et Sindi bussis pole mõtet piletit osta.

Kui Pärnu linna bussides peab sõitjatel silma peal Pärnumaa ühistranspordikeskus, siis bussiliin nr 40 kuulub maakonnaliinide hulka ja neis on piletikontroll pandud riigile kuuluva transpordiameti õlgadele.

Transpordiameti ohutuse ja järelevalve teenistuse veonduse järelevalve üksuse juhataja Karl Tiitson kontrolli puudumisega nr 40 bussides nõus ei olnud. Tema väitel käivad asutuse töötajad Tallinnast liinil kontrolli tegemas sagedamini kui korra kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles