Tootsi tuulepargi ehitus algas nii sümboolselt kui päriselt (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy

Sellest nädalast töötavad Tootsi Suursoos ekskavaatorid, et valmistada ette pinnast 38 elektrituuliku püstitamiseks. Täna allkirjastas arendaja lepingu tuuliku tootjagagi ning hea koostöö leppe Põhja-Pärnumaa vallaga.

Põhja-Pärnumaa vallavanem Aivar Mäe märkis pidulikul üritusel, et Tootsis ei ole 1950ndatest saati vool ära olnud, sest sealses turbatööstuses toodeti ka elektrit. See lõppes, kui briketivabrik 2011. aastal suleti. Tuulepargi kerkimine Tootsi lähikonda on uus energialaeng. Mäe usub, et tänu tuulikupargile hakkab ettevõtlus hoogsalt arenema, sest firmad saavad kasutada lähedal toodetud energiat. “Kui kohtume siin 11 aasta pärast, ei tunne te Tootsit enam äragi,” ennustab ta.

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas seletas, et suuremad elektritarbijad võivad tõesti saada otse tuulepargist odavamat elektrit. Kuni kuue kilomeetri raadiuses alajaamast on võimalik rajada otseliin ja sedaviisi hoida kokku võrgutasult. Tootsi alev jääb tuulepargist umbkaudu kahe kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles