Lasteaedades töötavate sotsiaalpedagoogide arv kolmekordistub

Pärnu Postimees
Copy
Sotsiaalpedagoogi tööks on ennetamine, hindamine ja sekkumine ning nii laste, vanemate kui õpetajate juhendamine ja nõustamine.
Sotsiaalpedagoogi tööks on ennetamine, hindamine ja sekkumine ning nii laste, vanemate kui õpetajate juhendamine ja nõustamine. Foto: Meelis Meilbaum

Pärnu lasteaedu hakkab teenindama kaks uut sotsiaalpedagoogi, kellest üks asus ametisse selle nädala alguses ja teine tuleb tööle kuu lõpul.

Pärnus ja tema osavaldades on 15 lasteaeda, mis paiknevad 24s eri hoones. Seni teenindas neid üksnes Gädy Rohelsaar, kes töötab Pärnu õppenõustamiskeskuses sotsiaalpedagoogina 2019. aastast.

Pärnu linnavalitsus teatas pressiteate vahendusel, et esmaspäevast hakkas lisaks Rohelsaarele lasteaedade sotsiaalpedagoogina töötama Epp Jürisson, kes varem töötas Pärnu haigla sotsiaalravi teenistuses rehabilitatsioonimeeskonna koordinaatori ja sotsiaaltöötajana. 30. jaanuarist alustab õppenõustamiskeskuses lasteaedade sotsiaalpedagoogina tööd Helen Nõmm, kes praegu töötab Pärnu haigla rehabilitatsioonispetsialistina.

“Meie eesmärk on probleeme ennetada ja neid juba varakult märgata,” ütles Pärnu abilinnapea Ene Täht. “Sotsiaalpedagoogi tööks on ennetamine, hindamine ja sekkumine ning nii laste, vanemate kui õpetajate juhendamine ja nõustamine.”

Tähe sõnutsi on kindlaks ohumärgiks näiteks see, kui rühmas on mõni laps kas liiga agressiivne või eemaletõrjuv. Kui seda märkab lapsevanem, tuleks pöörduda kas rühma õpetaja või lasteaia juhtkonna poole. Kui märkajaks on lasteaiaõpetaja, saab ta abi sotsiaalpedagoogilt, kes vajadusel kaasab eripedagooge, logopeede, psühholooge ja teisi lapse arenguks vajalikke spetsialiste.

Agressiivne või eemaletõrjuv käitumine pole ainus ohumärk. Lasteaedade sotsiaalpedagoogid tegelevad näiteks ka laste kõne ja motoorika mahajäämuse ja teistegi probleemidega. “Kaks uut sotsiaalpedagoogi aitavad taolisi probleeme senisest paremini lahendada,” ütles Täht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles