Loomade varjupaiga pikaaegseim elanik on uut kodu oodanud pea aasta

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu loomade varjupaigas on uue kodu otsingul Mirtel, kes jõudis varjupaika eelmise aasta märtsis.
Pärnu loomade varjupaigas on uue kodu otsingul Mirtel, kes jõudis varjupaika eelmise aasta märtsis. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Veebruari tähistatakse loomade varjupaikades kampaaniaga “Sõpra tunned sabast!“, millega juhitakse tähelepanu karvastele nurrumootoritele. Pärnu loomade varjupaigas on kodu otsivaid kasse praegu 30–40 ringis. Üks hiirekütt on kodusoojust oodanud ligemale aasta.

Kaua varjupaigas olnud kass kannab nime Mirtel ja jõudis varjupaika eelmise aasta märtsis Kaisma külast. Varjupaikade MTÜ kodulehe info kohaselt on Mirtel noore ea kohta ilmselt nii mõndagi kogenud, sest varjupaika jõudes polnud tal kõrvaotsa ja ta kartis inimesi. Mirteli sotsialiseerimine on olnud pikk protsess ja tulemused tulnud aegamisi. Inimest nähes kipub kass põgenema, kuid tuttavalt on valmis juba paar paid vastu võtma. Mirtel on kiibitud, vaktsineeritud, steriliseeritud ja saanud parasiiditõrje.

See, et loomad kiiresti oma kodu leiaksid, on väga oluline, sest Pärnu loomade varjupaik tegutseb praegu ajutisel pinnal, kus on loomade majutamiseks varasemast umbes poole vähem ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles