Tulude deklareerimise aeg läheneb

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Tulude deklareerimine
Tulude deklareerimine Foto: Arvo Meeks

Et järgmisel nädalal, 15. veebruaril, algab taas kord iga-aastane tuludeklaratsioonide esitamine, soovitavad riigiametid aegsasti üle kontrollida vajalike dokumentide kehtivusaja ning PIN-koodide olemasolu.

Kuigi tulude deklareerimisega ei pea kiirustama, kuna seda on võimalik teha kuni 2. maini, soovitab maksu- ja tolliameti e-büroo teenusejuht Britta Kase selleks juba aegsasti ette valmistuma asuda. “Et deklareerimise ajaks oleksid kehtivad dokumendid ja PIN-koodid olemas, tuleks need juba praegu üle kontrollida ning vajadusel uuendada,” sõnas Kase.

Kehtetu ID-kaarti korral tuleb politsei- ja piirivalveametilt uus taotleda, kuid kui selle PIN-koodid on lihtsalt unustatud ja ära kadunud, saab e-maksuametisse sisse logida ka Smart-ID või Mobiil-IDga. Uute koodide saamiseks tuleks samuti PPA poole pöörduda ja sellega kaasneb ka riigilõiv viis eurot.

Peale selle tuleks ka veenduda, et ID-kaart olemasolevate lugemisseadmetega töötab ja vajalik tarkvara on uuendatud, muidu võib juhtuda, et isegi kehtiva kaardiga tulude deklareerimise portaali sisse ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles