Järgmisel nädalal potsatab postkasti valimiste teabeleht

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil, kuid valimisnädal algab esmaspäeval, 27. veebruaril, mil saab juba eelhääletada.
Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil, kuid valimisnädal algab esmaspäeval, 27. veebruaril, mil saab juba eelhääletada. Foto: Jüri Looring

Riik saadab tulevasel nädalal igale hääleõiguslikule inimesele riigikogu valimiste kohta teabelehe, kust saab teada, kuidas ja kus hääletada.

Teabeleht kannab infot valimiste aja ja hääletamisõiguse kohta, samuti on lehel märgitud kõigi hääletamisruumide asukohad valija elukohajärgses omavalitsuses.

Nendele, kelle e-posti aadress riigile teada ei ole, saadetakse teabeleht paberil, ülejäänud saavad selle digitaalsel kujul oma meiliaadressil.

Valijale määrati valimisringkond aadressiandmete alusel, mis olid rahvastikuregistris veebruari alguse seisuga. Kui inimesel üldse puuduvad elukoha andmed rahvastikuregistris, ei ole võimalik hääletusel osaleda. Selleks, et oma hääl siiski anda, tuleb oma elukoht kiiresti kohaliku omavalitsuse poole pöördudes registreerida või teha seda rahvastikuregistri internetiportaalis.

Riigikogu valimised toimuvad 5. märtsil, kuid valimisnädal algab juba esmaspäeval, 27. veebruaril, mil saab juba eelhääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles