Euroopa Liit süstib Pärnu linnapiirkonna arengusse üle kahe miljoni euro

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linn sai uue maksu
Pärnu linn sai uue maksu Foto: Arvo Meeks

Pärnu ja linna lähiümbruse omavalitsused võivad saada Euroopa Liidult linnapiirkondade elukeskkonna parandamiseks 2,1 miljonit eurot.

Riigihalduse minister Riina Solman kinnitas suuremate linnapiirkondade arendamise tingimuste määruse eelnõu, millega aidatakse kaasa, vähendamaks linnades jalajälge keskkonnale, ja toetatakse taristu ja teenuste arendamist, mille järele on suuremast elanike arvust tingitult kõrgendatud nõudlus.

Linnaarengu toetusteks on kavandatud 35,5 miljonit eurot, millest 23,5 miljonit suunatakse Ida-Virumaa linnapiirkondade elukeskkonna parandamiseks. Pärnu linnapiirkonnale jagatakse eelnõu järgi 2,1 miljonit eurot.

Toetatakse uuenduslikke digi- ja rohelahendusi, näiteks digitaalsetel tehnoloogiatel põhinevate liikuvuslahenduste kasutuselevõttu või elurikkuse suurendamist linnaaladel.

Ettepanekuid linnapiirkonna arengusse panustamise suhtes saavad esitada kohaliku omavalitsuse üksused, mittetulundusühendused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud või ettevõtjad. Esitada võib mitme asjaosalise või mitut eri valdkonda hõlmavaid koostööprojekte.

Rahandusministeeriumi teatel avatakse taotlusvoorud kokkuleppel linnapiirkondadega alates märtsist.

Projektiettepanekuid saab esitada riigi tugiteenuste keskuse e-toetuse süsteemi kaudu.

Toetusskeemi rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi 2021.–2027. aasta toetusperioodi eelarvest.

Rahandusministeeriumi teatel on Eestil Euroopa regionaalarengu fondi toetuste puhul kohustus eraldada vähemalt kaheksa protsenti linnapiirkondade jätkusuutliku arengu heaks.

“Seda kohustust ongi Eesti täitnud, suunates seejuures suurema osa rahast säästva transpordi arendusse, et vähendada suuremate linnade jalajälge ja tagada mugavad ja nüüdisaegsed transpordiühendused nii suuremate linnade elanikele kui kõigile külalistele,” ütles riigihalduse minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles