Pärnu linna serva võib tulla uus elamupiirkond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SKP kasvu panustas peamiselt siseturule suunatud majandustegevus. Suurima mõjuga oli juba kolmandat kvartalit järjest ehituse ning info ja side tegevusala.
SKP kasvu panustas peamiselt siseturule suunatud majandustegevus. Suurima mõjuga oli juba kolmandat kvartalit järjest ehituse ning info ja side tegevusala. Foto: Laura Oks

Pärnu linnavalitsus algatas detailplaneeringu, millega on plaanis luua tingimused elamupiirkonna arendamiseks linna servas Vana-Pärnu linnaosas.

Maa-amet esitas tänavu veebruaris taotluse detailplaneeringu algatamiseks Pärnu linna piiri, Nooda ja Mõrra tänava vahelisel maa-alal. Tegemist on riigi omandis oleva maaga, kus olemasolevad sihtotstarbed puuduvad, selgub linnavalitsuse materjalidest. Ala suurus on 42 544 ruutmeetrit.

Arvestades ümbruskonnas välja kujunenud keskkonna ja krundistruktuuriga, soovitakse piirkonda luua tingimused ühepereelamute ja kuni kahe korteriga elamute ehitamiseks ning kaassihtotstarbena nähakse ette vajadusel ärifunktsiooni kuni 25 protsendi ulatuses.

Kaaluda võiks võimalust, et ala elamispiirkondadeks kujundamine võiks toimuda elamumesside raames, mille kaudu turundatakse kvaliteetset elamiskeskkonda ning kvaliteetset arhitektuuri, seisab linnavalitsuse istungi ülevaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles