Külaselts paneb Jõõpre noored tegutsema

Silja Joon
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre lapsed uudistasid eile rahvamaja noortetoas vast kokku pandud mängulaudu.
Jõõpre lapsed uudistasid eile rahvamaja noortetoas vast kokku pandud mängulaudu. Foto: Ants Liigus

Laupäeval kogunes tosina jagu uudishimulikke külanoori ja -lapsi Jõõpre rahvamajja, kus avati uusi tegutsemisvõimalusi pakkuv noortetuba.

Jõõpre rahvamajja jõudnud, selgus, et mingit omaette tuba selleks ekstra loodud pole ja noorem generatsioon saab nüüdsest tubast sporti harrastada suures saalis, kus ongi palju rohkem ruumi ja avarust.

Nüüd on saalis piljardi-, õhuhoki-, lauatennise- ja jalgpallimängulaud, neli sulgpallikomplekti ja kaks korvpalli. Õue paigaldatakse kevadel korvpallilaud ja seal saab siis täpsusviskeid harjutada. Tegevusmängud on mõeldud nii väikestele kui suurtele.

Rahvamaja ühes hoones paikneb vanadekodu ja selle juhataja Kadi Maido on ühtlasi noortetoa administraator, täpsemalt noorte järele vaataja. Maido kuulub ka Jõõpre külaseltsi ja tema sõnade kohaselt taotles selts noorte tarvis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kohaliku omaalgatuse programmi raames raha mängulaudade ja spordivahendite ostuks.

Jõõpre põhikoolis õpib 119 õpilast ja külavahel pole noortel õhtusel ajal midagi teha, märkis Maido.

Vajalik summa õnnestus saada kolmandal taotluskorral.

Mängulauad hangiti firmalt De Visu, mille esindaja õpetas laupäeval noortele ja külaseltsi esindajatele, mismoodi mängulaudu hooldada. Maido tõdes, et piljardilauaga läks natuke kehvasti, kuna see sai transpordil viga, ent vahetatakse peagi terve vastu välja.

Noortetoa tarvis eraldas EAS 1560 eurot, seltsi panus oli 157 eurot ja Audru vallalt saadi 131 eurot.

Jõõpre külaselts on tegutsenud juba paar aastat. Seltsi suurüritusena toimub 19. mail külapäev, mis läheb kohalikule rahvale hästi peale. Seal esinevad rahvamaja huviringid, avatud on käsitöötoad, müüakse kohalike käsitööd, on kohaliku kunstniku Irina Teesalu näitus ja üllatuskülaline.

Audru valla humanitaarnõunik Peep Tarre oli seda meelt, et külaseltside omaalgatust tuleb igati ergutada: vald maksab noortetoa administraatori palga ja lubab noortel sportlikuks tegevuseks Jõõpre rahvamaja saali kasutada tasuta.

Audru vallas on viis aktiivselt tegutsevat külaseltsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles