Riigiamet sai tuntud puhkemaja teisaldamiseks rohelise tule (2)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Riigimaale rajatud eraäri teisaldatakse.
Riigimaale rajatud eraäri teisaldatakse. Foto: Keskkonnaamet

Kohtuvaidlus Saarde vallas Kanakülas riigimaal asuva peegelmaja suhtes kehtinud esialgse õiguskaitse üle on lõppenud ja keskkonnaamet sai ehituskeeluvööndisse püstitatud hoone teisaldamiseks rohelise tule. Täna algasid ettevalmistustööd Ilusäde OÜ-le kuuluva puhkemaja teisaldamiseks.

Riverbed Inni nime kandva puhkemaja juures askeldavad täna keskkonnaameti palgatud töömehed, kes ühendavad lahti torusid ja elektrijuhtmeid. Omanikul on paarikümne ruutmeetri suurusest majakesest palutud ära viia esemed, mis teisaldamise käigus puruneda võivad. 

​Keskkonnaameti avalike suhete nõunik Liivi Reinhold selgitas, et täna tehakse ära kõik tehnilised tööd ja puhastatakse ümbritsev keskkond, et kraana majale ligi pääseks. Homme on plaanis tõsta ehituskeeluvööndis asuv peegelmaja mõnekümne meetri kaugusel asuvale kõrgemale õuele.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu meenutas, et amet tegi Kanakülas ehituskeeluvööndisse rajatud puhkekompleksi omanikele ettekirjutuse hoonete teisaldamiseks juba kaks aastat tagasi. 

“Enne sellist ettekirjutust kaalume alati, kas ehitised saaks ka seadustada ja samasse kohta jätta,” märkis Avarsalu ja lisas, et Kanaküla peegelmaja omanikele on algusest peale selgitatud, et hooned on rajatud lamminiidule, kus looduskaitsepiirangute leevendamine pole põhjendatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles