Peagi saab taas Soome alla tunniga

Pärnu Postimees
Copy
Helsingisse saab alates maist lennata kahel päeval nädalas ligemale 100 euro eest.
Helsingisse saab alates maist lennata kahel päeval nädalas ligemale 100 euro eest. Foto: Eero Vabamägi

Pärnu ettevõtete, kohaliku omavalitsuse ja NyxAiri koostöös avanes eelmise aasta maikuus hooajaline lennuühendus Pärnu ja Helsingi vahel, mis tõi soovijad 40 minutiga Helsingist suvepealinna ja viis huvilised suvepealinnast Helsingisse. Ka eeloleval suvel avatakse Pärnu–Helsingi lennuliin.

Pärnu–Helsingi liinil jõuti esimese hooajal ligemale 60protsendilise täitumuseni, mis näitas ühenduse vastu kindlat huvi.

Eesti erakapitalil põhinev lennufirma NyxAir alustab tänavu reisijatevedu Pärnu ja Helsingi liinil 25. maist. Pärnu ja Helsingi Vantaa lennuvälja vahel hakkavad lennukid lendama neljapäeviti ja pühapäeviti.

Piletimüük on juba alanud. Kui mullu maksis soodsaim ühe otsa pilet 60 eurot, tuleb sel aastal kukrut kergendada vähemalt 89 euro võrra. 

Esimene rahvusvahelise liini lennuk võeti Pärnu lennujaamas vastu mullu 5. mail.
Esimene rahvusvahelise liini lennuk võeti Pärnu lennujaamas vastu mullu 5. mail. Foto: Eero Vabamägi

Lennugraafik neljapäeviti ja pühapäeviti:

• väljumine Helsingist 13.10, saabumine Pärnusse 13.55

• väljumine Pärnust 14.25, saabumine Helsingisse 15.15

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Soome turg on Pärnule väga oluline ja 40minutiline lennuaeg võimaldab soome turistidel mugavamalt ja kiiremini Pärnusse jõuda. Jaanuaris Helsingis toimunud Põhjamaade suurimal turismimessil “Matka mess” tunti Pärnu kui sihtkoha ja lennuühenduse vastu suurt huvi. Lennuliin võimaldab kohalikelgi kiiremini ja kergemini põhjanaabreid külastama minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles