Laupäevast lubatakse taas siseveekogude jääle minna

Pärnu Postimees
Copy
Jääle minek on lubatud.
Jääle minek on lubatud. Foto: Urmas Luik

Alates homsest, 11. märtsist võib Pärnumaal taas minna siseveekogude jääle. Samuti lubatakse jääle minna ka Järva-, Rapla- ja Läänemaal. Ainsana jääb Lääne regioonis keeld kehtima Saare- ja Hiiumaal.

“Meie mõõtmised näitavad, et viimase nädala külmakraadid on siseveekogude jääd piisavalt kasvatanud, nii et inimesed võivad jälle minna jääle talvemõnusid nautima,” ütles Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Tarmo Voltein. Kahjuks on Saare- ja Hiiumaa siseveekogude jääolud ebaühtlased, seega jääb saartel jääle mineku keeld kehtima.

Voltein paneb aga inimestele südamele, et jääle minnes tuleb alati olla ettevaatlik ega tohi unustada ohutust. Enne jääle minekut tuleb hinnata oma tervislikku seisundit ja jõuvarusid, et probleemideta kaldale tagasi jõuda. Kalastama ei tasu minna üksinda ja oma minekust tuleb teavitada lähedasi. Enne kodust lahkumist on vaja kontrollida, kas mobiiltelefoni aku on täis, telefon veekindlas kotis ja taskus jäänaasklid.

Jääle minekuga kaasnevatest ohtudest tuleb rääkida ka lastega. Täiskasvanutel meeles tasub pidada, et ohutuse huvides ei tohiks lapsi üksinda jääle lubada ka siis, kui jääolud on head.

Enne jääle minekut tasub tutvuda jääoludega. Siseveekogude jää paksust saab jälgida päästeameti kaardilt. Päästjad kontrollivad jääolusid korrapäraselt ja andmed sisestatakse kohe ka kaardirakendusse.

Kui olete sattunud hätta, kaotanud suunataju või märkate hädasolijat, teatage sellest kohe numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles