Pildid ⟩ Politseis ootab omanikku metsast leitud kumminukk

Copy

Pärnu politseijaoskonna lattu jõuab aastas umbes 300 kaotatud eset, mis ootavad truult omanikku. Kui üldjuhul on tegu jalgratta, seljakoti, mobiiltelefoni või lapsevankriga, siis harva jõuab politseisse kummalisi esemeidki. 

Pärnu politseijaoskonna Pärnu teeninduse klienditeenindaja Kaja Grak rääkis, et peamiselt satuvad leiud nende juurde kahel moel: inimene tuleb esemega ise politseijaoskonda või antakse asjast teada hädaabinumbril 112.

Kui leid on jaoskonda hoiule jõudnud, asuvad töötajad selle omanikku otsima. Selleks kasutatakse andmebaase, sotsiaalmeediat ja tehakse koostööd sideteenuste ettevõtetega. Kui kaotatud on näiteks rahakott, kus on isikut tõendav dokument, läheb omaniku tuvastamine märksa lihtsamalt.

Küll märkis Grak, et isikut tõendavat dokumenti nad inimesele ei tagasta – pole ju teada, kelle käes see on olnud ja mida sellega on teha proovitud. Seetõttu tuletab klienditeenindaja meelde, et kaotanud isikutunnistuse, tuleb sellest kohe teada anda numbril 1777, et peatada selle sertifikaat.

Telefonide, seljakottide, jalg- ja tõukerataste kõrval on politseisse jõudnud kummalisi asjugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles