Pärnu Soome selts kasvab hoogsasti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Soome seltsi juhatuse liikmed (vasakult) Alar Kunder, Tarja Niskanen, seltsi sekretär Ritva Uusitalo ja paremal juhatuse esimees Yrki Vanhanen, juhatuse liige Erkki Asiala ja koosoleku protokollija Hans-Joachim Zimmering Alexi majas aru pidamas.
Pärnu Soome seltsi juhatuse liikmed (vasakult) Alar Kunder, Tarja Niskanen, seltsi sekretär Ritva Uusitalo ja paremal juhatuse esimees Yrki Vanhanen, juhatuse liige Erkki Asiala ja koosoleku protokollija Hans-Joachim Zimmering Alexi majas aru pidamas. Foto: Urmas Luik

Septembris asutatud MTÜ Pärnu Soome selts on juhatuse liikme Erkki Asiala sõnade kohaselt napi ajaga tublisti liikmeid juurde saanud ja praegu ühendab selts 160 inimest.

Nädalavahetusel kogunes seltsi juhatus, kuhu kuuluvad esimees Jurki Vanhanen, Erkki Asiala, Alar Kunder ja Tarja Niskanen koos seltsi sekretäri Ritva Uusitalo ja Hans-Joachim Zimmeringiga, taas Pärnus Alexi majas, et täpsustada oma tegevusplaane ja kavandada üritusi.

Seltsi asutamise mõte tuligi Asiala jutu järgi sellest, et Pärnus ja Pärnumaal on omale teise kodu soetanud väga paljud kaasmaalased. “Põhieesmärk ongi koordineerida siinsete soomlaste tegevust, säilitada rahvuskultuuri, aga ka õppida Eesti kultuuri ja ajalugu ning korralda mitmesuguseid üritusi,” tõi Asiala välja noore seltsi esmased eesmärgid.

Kuna selts on Alexi majja Kuninga tänaval üürinud endale pisikese kontori, siis kõik, kes on huvitatud seltsi tööst või tahavad saada infot, on seal teretulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles