Nopime veteranikuul sinililli ka Pärnu heaks

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Naiskodukaitsjad kui sinilillesaadikud müüvad “Anname au!” meeneid avalikes kohtades, asutustes ja organisatsioonides.
Naiskodukaitsjad kui sinilillesaadikud müüvad “Anname au!” meeneid avalikes kohtades, asutustes ja organisatsioonides. Foto: Kristjan Teedema

Paastukuu on peagi läbi ja algab aprill, veteranikuu, mil “nopime” kümnendat kevadet sinililli heategevuseks ja on võimalik osa võtta teemaüritustest, toetamaks kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi ning tervishoidu.

Sinilillejooksu 3,2kilomeetrise raja saab läbida kas virtuaalselt või kaasa lüües Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres. Läinud aasta 3. aprillil oli tavaks saanud sinilillejooksu üks keskseid toimumiskohti Pärnu. Sel korral tipneb teemakuu ja veteranipäev Pärnumaal jumalateenistusega Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus.

Sinilillemärkide ja sümboolikaga meenete müügitulu läheb MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule, mille kaudu toetatakse veterane ja tervishoidu. Mullu kogunes sinilillesümboolika müügist 103 000 eurot ja Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinik võis osta käeroboti.

Veteranikuu sinilillekampaania heategevuslike oksjonitega kogunes Eesti ja Ukraina veteranidele 11 811 eurot. Tänavused numbrid selguvad aprilli järel.

Naiskodukaitsjad kui sinilillesaadikud müüvad “Anname au!” meeneid avalikes kohtades, aga ka asutustes ja organisatsioonides. Naiskodukaitse arendusspetsialisti Elisa Jakobsoni jutu järgi toetatakse sinilillesümboolika tuluga Pärnu Lahe Rotary klubi projekti “Erivajadustele avatud Pärnu rand”, Hiiumaa haiglal aidatakse soetada videokolonoskoop ja koostöös paraolümpiakomiteega luuakse Kiviõli Tuhamäele parasuusatamise võimalus.

Kaitseväe ja -liidu veterane on üle 3000. Veteranipäeval, 23. aprillil toimub Rakveres Veteranirock ja sinilillerännakuga võib alustada rahvakalendris jürikuu esimesest päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles