Pärnumaal on avalike teenuste edetabelis kindel liider ja punane latern

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa ühistranspordi korraldus on siinsete elanike hinnangul riigis esirinnas.
Pärnumaa ühistranspordi korraldus on siinsete elanike hinnangul riigis esirinnas. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kõige rahulolevamad inimesed elavad Tori vallas, nii selgub vastsest üleriigilisest elanike uuringust, kus koguti tagasisidet omavalitsuste pakutavate avalike teenuste ja üldise elukeskkonnaga rahulolu kohta.

Järgmiste Pärnumaa omavalitsustena leiab rahuloluindeksi pingereast Häädemeeste valla, Pärnu linna, Põhja-Pärnumaa ja Lääneranna valla. Kõige väiksema skoori saavutas uuringus Saarde vald, olles üleriigiliseski rahuloluindeksi pingereas tagantpoolt kuues.

Pärnumaalased on kõige rohkem rahul rohekeskkonna, eriti lähiümbruse loodusega, samuti eluasemega, mille puhul hinnatakse eriti selle asukohta ja ligipääsetavust. Kõrgema hinnangu pälvisid avalikud teenusedki, millest enim jäädakse rahule lasteaedade ja põhikoolide kaugusega kodunt. Siinjuures tasub märkida, et rahulolu-uuringu andmeid koguti ajal, mil osa väikekoolide sulgemise teema ei olnud veel teravalt päevakorda tõusnud.

Kõige rohkem on omavalitsuse viimase kolme aasta juhtimisega rahul Tori valla, kõige vähem Saarde ja Lääneranna rahvas.

“Kus kirves taob, seal laaste lendab ja kannatavad ka teenused,” tõdes Tori vallavanem Lauri Luur, kelle hinnangul on poliitilise kempluse tuules keerulisem omavalitsuse elu ja teenuseid paremaks muuta. “Kui võimuvõitluse peale kulub aur ära, peegeldub see ka teenustes ja rahva hinnangus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles