Prügiveokid vuravad kord nädalas peotäie jääkide järele (3)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Ivar Kaldasauna meelest võiks olla lubatud anda toidujäätmed prügivedajale üle senisest harvem, sest praegune vedu jätab keskkonnale jalajälje, mis nullib toidujääkide ringlusse suunamisest tuleneva kasu.
Ivar Kaldasauna meelest võiks olla lubatud anda toidujäätmed prügivedajale üle senisest harvem, sest praegune vedu jätab keskkonnale jalajälje, mis nullib toidujääkide ringlusse suunamisest tuleneva kasu. Foto: Urmas Luik

Diislit neelav prügimasin sõidab kord nädalas kohale ainuüksi selleks, et minema viia kilo–paar toidujääke. Prügiauto juht vahetab kohusetundlikult konteineri biolagunevat vooderduskotti, mis polegi nii biolagunev ja jõuab hoopis prügimäele või põletusahju. On selline kord mõistlik?

Pärnu linnas kehtib eeskiri, et ettevõtted ja korteriühistud peavad eraldi sorditud bioprügi minema saatma kord nädalas. Saab küsida vabastust, kui majas ei elata, aga muid erandeid ei ole ette nähtud.

AS Adrem Pärnu tegevjuht Ivar Kaldasaun tõstab kaane 80-liitriselt konteinerilt, et näidata, kui palju toidujäätmeid tekib 20 töötajaga metallifirmas nädalaga. Anuma põhjast vaatab vastu kopsakas peotäis kohvipuru, riivitud porgandit ja nipet-näpet veel. Nädala noosiks kujuneb üks–kaks kilo, mille järel igal esmaspäeval käib prügiauto.

Kaldasaun peab õigeks, et toidujäätmed tuleb koguda muust prügist eraldi, aga küsimus on konteineri tühjendamise sageduses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles