Lapsega juhtunud õnnetus ajas kohalikud turri: Oli aja küsimus, millal see juhtub (3)

Copy

Neljapäeva õhtul Tammistes juhtunud liiklusõnnetus, kui maanteed ületanud 15aastasele tüdrukule paiskus otsa tema teeületuseks peatunud sõiduauto, millele põrutas otsa treiler, on kohaliku rahva vihale ajanud, sest juba ammu on nad juhtinud tähelepanu asjaolule, et selles kohas võib õnnetus juhtuda.

Õnnetus selles kohas lausa ootas tulles, arvas mitu kohalikku elanikku, kellega Pärnu Postimees rääkis. See mõte jookseb läbi ka mitmest some lõimest. Tori vallavalitsuski sai eile hommikul ligemale 2000 elanikuga Tammiste küla asukatelt mitu kõnet ja kirja, milles kohalikud nõudsid, et vallavalitsus midagi ette võtaks.

“Siinsetel arengukoosolekutel on aastaid juttu olnud, et kohtades, kus liiguvad lapsed, võiks olla kiirusepiirang 50 kilomeetrit tunnis. Siiani pole transpordiamet seda teinud,” ütles Tammiste elanik Angela Tölpt. “Minu laps käib samuti sealtkaudu pidevalt üle tee, et bussi peale minna. Mul süda kogu aeg valutab, kui lapsed seal tee ääres on. Nad jooksevad jumal teab kust üle, sest ülekäigurada seal ei ole. Kui seal oleks 50 kilomeetri ala, tunduks see turvalisem.”

Tori vallavanem Lauri Luur lubas, et vallavalitsus ei jäta õnnetusele reageerimata ja võtab kõne transpordiametisse ja uurib, miks seal liikluskorraldust ei muudeta, ehkki kohalikud on oma murele liiklusturvalisuse pärast tähelepanu juhtinud.

“Seni pole transpordiamet näidanud huvi seal midagi muuta. Kohalikud räägivad juba ammu, et ükskord juhtub seal õnnetus. Äkki nüüd, pärast õnnetust, võtab transpordiamet midagi ette,” ütles vallavanem.

Luuri sõnutsi võiks 50 kilomeetri tunnikiiruse ala, mis lõpeb tihedama asustuse juures, pikendada Rakvere poole Kellukese teest mööda ja see võiks lõppeda seal, kus praegu lõpeb kiirusepiirang 70 kilomeetrit tunnis. Et liiklusmärk ei pruugi sõidukite hoogu maha võtta, võiks Luuri arvates riigimaantee ja Kellukese tee ristmiku lähedale paigaldada ka kiiruskaamera.

“Sellise ettepaneku ma transpordiametile teen,” ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles