Keskkonnaamet ei tühistanud uue Võiste karjääri kaevandamisluba

Sirle Matt
, reporter
Copy
Metsaraie ja raadamine Võiste II karkääri alal jõudsid juba alata, kui kohus esmase õiguskaitsega kõik tööd peatas.
Metsaraie ja raadamine Võiste II karkääri alal jõudsid juba alata, kui kohus esmase õiguskaitsega kõik tööd peatas. Foto: Urmas Luik

Veebruaris antud kaevandamisloa tühistamist taotles Häädemeeste vallavalitsus.

Kohalike inimeste vastuseis Jõulumäe terviseradade kõrvale kavandatud Võiste II liivakarjäärile kestab juba pikemat aega. Keskkonnaamet väljastas sinna kaevandamisloa, sest Häädemeeste vallavalitsus avaldas tähtajast hiljem arvamust, et ei poolda uue karjääri avamist selles paigas. Keskkonnamet ei pidanud hiljem saabunud seisukohta siduvaks.

Häädemeeste vallavalitsus põhjendas kaevandamisloa tühistamise taotlust, et omanik on rikkunud kaevandamisele sätestatud nõudeid. Nimelt asus omanik kaevandusalal raieloa alusel metsa ja võsa maha võtma ning tööd tehti nädalavahetuselgi. Vallavalitsus avaldas seisukohta, et kuigi raietöid tehti raieloa alusel, kehtib neile töödele samuti kaevandamisloal ette nähtud piirang, et puhkepäevadel ei tohi tööd teha. Pealegi viis kaevanduse omanik etteheite kohaselt ajal, kui Linnu teel kehtis autodele massipiirang, sama teed mööda kaevandamisalale masina, mille registrimass ületas lubatud seitset tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles