Silla hankevaie: võidupakkumise hind tundub ebamõistlikult madal ning ehitusaeg arusaamatult lühike

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kolmas autosild plaanitakse rajada Raba ja Laia tänava vahele.
Pärnu kolmas autosild plaanitakse rajada Raba ja Laia tänava vahele. Foto: Urmas Luik

Pärnusse Raba ja Laia tänava vahele kavandatava silla projekteerimise ja ehitamise hankekonkursil osalenud AS Merko Ehitus Eesti ja OÜ KMG Infra esitasid rahandusministeeriumi juures tegutsevale riigihangete vaidlustuskomisjonile vaide, seades kahtluse alla OÜ INF Infra ja AS EG Ehituse ühispakkumuse võitjaks tunnistamise õiguspärasuse.

Merko Ehitus Eesti kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Kätlin Kaasiku sõnutsi pakkusid Merko Ehitus Eesti ja KMG Infra hankel välja Pärnu elanike poolehoiu pälvinud, rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võidutöö “Luik” arenduse.

“Edukaks tunnistatud lahendust ei ole siiani avaldatud hankemenetluses osalenutele ega avalikkusele, selle hind tundub ebamõistlikult madal ning teostusperiood arusaamatult lühike. Vaidlustuse eesmärk on kontrollida, kas edukaks kuulutatud lahendus vastab kõigile hankele seatud nõuetele,” selgitas Kaasik.

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnade kohaselt ei saa mullu maist tänavu veebruarini kestnud võistleva dialoogi vormis projekteerimis- ja ehitushanke võidupakkumise vaide kohta detailseid kommentaare jagada, sest pakkumused sisaldavad ärisaladusena käsitletavat infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles