“Värvid linna!” kampaania toetab ka loomingulisemat maalritööd

Pärnu Postimees
Copy
Peale hoonete tavapärase võõpamise saab linnalt toetust küsida ka välisseintele joonistatud piltidele kulunud värvi eest.
Peale hoonete tavapärase võõpamise saab linnalt toetust küsida ka välisseintele joonistatud piltidele kulunud värvi eest. Foto: Maido Uustalu

Pärnu linnavalitsus kuulutas eile välja traditsioonilise “Värvid linna!” kampaania, millega linn toetab kinnisvaraomanikke ehitiste värvikuue värskendamisel.

Aastal 2000 alguse saanud “Värvid linna!” kampaaniaga toetab linn hoonete omanikke, kompenseerides neile osaliselt hoonete, sealhulgas abihoonete, aga ka piirdeaedade ja katuste värvimisega seotud kulud. Värvikampaania laiem eesmärk on parandada Pärnu visuaalset ilmet, säilitada olemasolevat puit- ja kiviarhitektuuri ning aidata kaasa ehitiste välisele korrastamisele. 

Eelmisest aastast toetab kampaania ka hoonete fassaadidele seinamaalingute ehk muraalmaalide tegemist.

Linnavalitsus hüvitab kampaanias osalenud ja tähtajaks värvimistööd lõpetanud juriidilisele või füüsilisele isikule osa värviostuga seotud kuludest. Kompensatsiooni suurus sõltub töödeks kulunud värvi kogusest. 10–150-liitrise koguse puhul hüvitatakse värvi maksumusest pool. 151-liitrise ja enama värvikoguse puhul kompenseerib linn 40 protsenti materjali hinnast, kuid mitte üle 4000 euro.

Kampaaniast võivad osa võtta kõik Pärnu keskuslinnas ja osavaldades ehitisi omavad eraisikud, korteriühistud ja asutused. Värvimistööd tuleb lõpetada ja kampaanias osalemise avaldus saata hiljemalt 31. oktoobriks. 

Linnavalitsuse planeerimisosakond hindab kampaanias osalenud ehitisi 6.–11. novembrini ja osalejal tuleb esitada kampaaniaga seotud värviostu kuludokumendid. Linnavalitsuses kontrollitakse nende õigsust ja värvimise tulemust ning kinnitatakse kampaania tulemused.

Mullu toetas Pärnu linn kampaania käigus hooneid vuntsinuid 15 100 euroga. Tänavu on fondi suurus 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles