Mis saab laste kogutud 1,2 miljonist küünlaümbrisest?

Karl Hütt
, reporter
Copy
Õpilased kogusid kampaania käigus 1,2 miljonit alumiiniumist teeküünlaümbrist, mis nüüd ümber töötatakse ja leiavad taaskasutust.
Õpilased kogusid kampaania käigus 1,2 miljonit alumiiniumist teeküünlaümbrist, mis nüüd ümber töötatakse ja leiavad taaskasutust. Foto: Vallo Kruuser

Kuusakoski selleaastasest keskkonnakampaaniast “Küünlaümbriste jaht“ võttis osa üle 10 000 inimese kõigist maakondadest, kes kogusid 1,2 miljonit alumiiniumist teeküünlaümbrist. 

Pärnu maakonnast võttis aktsioonist osa 1650 õpilast, kes kogusid üle 170 000 ümbrise. 

Kuusakoski juhatuse esimees Urmo Viisitamm rääkis, et kogutud küünlaümbrised pressitakse suurteks kuubikuteks, et neid oleks parem transportida. Pärast seda viiakse kuubikud Kuusakoski Heinola tehasesse Soomes, kus alumiinium sulatakse üles ja valatakse vormi.

Seejärel läheb alumiinium juba mööda maailma laiali, näiteks Poola, Soome, Rootsi ja Saksamaa tehastesse, kus meisterdatakse väga mitmesuguseid tooteid. “Meie noorte kogutud küünlaümbrised jõuavad Kuusakoski kaudu limonaadipurkideks, jalgrattaraamideks, telefonideks või fooliumiks, mille sees kodus toitu säilitada. Ümbertöötatud alumiiniumist ehitatakse lausa paate, lennukeid ja maju,” lausus Viisitamm. 

Kõige rohkem küünlaümbriste kogujaid oli Harjumaal, kus osales 4255 noort ja kokku korjati üle 370 000 alumiiniumist küünlaümbrise.

Keskkonnakampaania “Küünlaümbriste jaht“ on mõeldud eeskätt noortele ja toimus Kuusakoski eestvedamisel läinud aasta 1. detsembrist 31. märtsini ning nii juba seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles