Galerii ⟩ Tralli lasteaias koguti verd, samme ja retsepte

Copy

Kas sookollil võetakse verd? Miks inimestel verd võetakse? Kas verevõtmine on valus ja hirmus?

Sellised küsimused olid täna hommikul õhus Pärnus Tralli lasteia saalis, kus oma kaadervärgid oli püsti pannud Pärnu haigla verekeskus, oodates nii lasteaia töötajaid, lapsevanemaid kel teisigi, kel oli soovi tulla verd loovutama.

Dooniripäeva kaema tulnud Täpsikute rühma kuue- ja seitsmeaastased mudilased uudistasid, kuidas lasteaia maskotil Sookollil vererõhku mõõdetakse ja kuidas veri veeni susatud kanüülist kogumiskotti voolab.

“Vere andmine on kasulik,” arvas tegevust uudistamas käinud Täpsikute rühma poiss Jarek. Milleks see kasulik on, ta täpselt ei teadnud. “See aitab elusid päästa,” pakkus ta pärast lühikest arutamist rühmakaaslasega ja arvas, et kui ta suuremaks sirgub, seab temagi sammud verekeskuse ukse taha.

Täpsikute rühma laste arvates pole vere loovutamises miskit hirmsat. “Minul on kah siit vereproovi võetud,” osutas Jarek oma käele. Pea kõik tema rühmakaaslasedki tõstsid selle jutu peale käe üles, kinnitades, et pelgust selle protseduuri vastu neil pole.

Pärnu haigla verekeskuse vanemõde Lea Uibokandi kinnitusel läks Trallis ette võetud doonoripäev edukalt ja vereloovutajaid oli kahe tunni jooksul üle Harju keskmise ehk 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles