Kodumaakonna avatud kalasadamaid väisas üle 6000 inimese

Karl Hütt
, reporter
Copy
Avatud kalasadamate päeval pakuti nii meelelahutust kui head-paremat maitsta.
Avatud kalasadamate päeval pakuti nii meelelahutust kui head-paremat maitsta. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa neljas sadamas osales üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval umbes 6700 inimest. 

Siinsetest avatud sadamatest külastas enim inimesi, 3000, Japsi kaid suvepealinnas Pärnu jõe ääres. Lindi sadamat väisas 2000 kalasõpra, järgnesid Võiste sadam ja kaluriküla Sauga jõe ääres vastavalt 1000 ja 700 külastajaga. 

Kogu Eestis külastas maaeluministeeriumi ja kalanduse teabekeskuse korraldatud avatud kalasadamate päeva esialgsetel andmetel ligemale 32 000 inimest. 

Kalasadamate päeva üks eestvedajatest Toomas Armulik jäi külastajate arvuga väga rahule. “Paljudes sadamates lõppes värske kala juba varakult, mis näitab ka ürituse populaarsust,” sõnas Armulik. Ta soovitas neil, kellel seekord värske kala saamata jäi, seada sammud lähimasse kalasadamasse. “Kalurid ei tööta vaid ühel päeval aastas ja värsket kala jagub veel kõigile soovijatele.”

Sadamates olid kohal kalateadlased ja -kokad. Osaleda sai käsitöö- ja õpitubades ning väisata kalakohvikuid. Külastajate meelt lahutasid paadisõidud ja muusikalised kollektiivid, lapsi ootasid kalaõpitoad, virtuaalreaalsus, teadusteater ja õngekoolitused.

Avatud kalasadamate päeva mõte on populariseerida kalatarbimist, näidata Eesti inimestele kalasadamate argielu ja seda, kuidas kala meie toidulauale jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles