Kohtukemplus hoiab Pärnjõe kooliperet teadmatuses

Annika Auväärt
Copy
Pärnjõe kooli kohal on praegu tumedad pilved: pole teada, kas kool jätkab kuue- või üheksaklassilisena.
Pärnjõe kooli kohal on praegu tumedad pilved: pole teada, kas kool jätkab kuue- või üheksaklassilisena. Foto: Mailiis Ollino

Pärnjõe kooli juht Valdur Ojala peab poolteise nädala pärast kooliaasta lõpukõne ja jagab tublidele aukirju. Tallinna halduskohus jättis lapsevanema kaebuse Pärnjõe kooli kolmanda astme lõpetamise kohta rahuldamata. Koolipere läheb suvele vastu, pea kohal suur küsimärk: kas sügisel alustab kool kuue- või üheksaklassilisena?

“Ei oska öelda, kas seitsmenda ja kaheksanda klassi lastega sügisel näeme või mitte, kas ütlen nägemist või jumalaga,” nentis direktor Ojala nõutult.

Esmaspäeval otsustas Tallinna halduskohus, et pole põhjust tühistada üheksaklassilise Pärnjõe kooli kolmanda kooliastme sulgemine. Kohus jättis kahe Pärnjõe koolis õppiva lapse ema Kadri Michelise kaebuse rahuldamata, sest leidis, et vallavolikogu otsus on õiguspärane ja kaebaja lastele on jätkuvalt tagatud võimalus põhiharidust omandada.

Halduskohtu otsuse saab aga edasi kaevata ja just seda Michelis teha kavatsebki. “Apellatsioonikaebus on mul juba kirjutamisel ja võitleme edasi,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles