Lääneranna vallavolikogu jäi endale kindlaks: kaks maakooli tuleb sulgeda ja kolme kärpida

Sirle Matt
, reporter
Copy
Lihula vallavolikogu otsustas tänavu 24. märtsil kahe kooli sulgemise ja veel kolme klassikomplektide kärpimise. 
Lihula vallavolikogu otsustas tänavu 24. märtsil kahe kooli sulgemise ja veel kolme klassikomplektide kärpimise. Foto: Mailiis Ollino

Eelnõu, mis pani ette tunnistada kehtetuks viie Lääneranna väikekooli ümberkorraldamine, esitas volikogule hääletamiseks  rahvasaadik Raul Oberschneider.

Seitsme poolt- ja 12 vastuhäälega volikogu Oberschneideri eelnõu ei toetanud. Seega jääb jõusse vallavolikogu märtsikuine otsus, mis näeb ette Metsküla ja Lõpe kooli sulgemise juba sellest sügisest ning seni üheksaklassilise Virtsu kooli kärpimise neljaklassiliseks. Peale selle muutuvad Koonga ja Varbla kool senise üheksa klassi asemel kuueklassiliseks tuleva aasta septembrist.

Vallavolinik Oberschneider põhjendas esitatud eelnõud sellega, et koolivõrgu reformi tehakse tagajärgi piisavalt analüüsimata. Volikogu märtsikuu otsus riivas inimeste õiglustunnet ja on koolide suhtes ebaõiglane. Praeguseks on suur osa valla elanikkonnast haaratud otsuse kohtus vaidlustamisega, mis kurnab inimesi ja vallavalitsust ning takistab vallavalitsuse tööd. Vallaelanike ja vallavalitsuse vahel mitme kohtuasja pidamine toob kaasa usaldamatuse ja koostöö katkemise ning teeb vallale hindamatut kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles