President nimetas Pärnusse ametisse uue kohtuniku

Pärnu Postimees
Copy
President Alar Karis nimetas ametisse kaheksa uut kohtunikku.
President Alar Karis nimetas ametisse kaheksa uut kohtunikku. Foto: Presidendi kantselei

President Alar Karis nimetas täna Kadriorus ametisse ühe uue ringkonnakohtuniku ja ühe uue halduskohtuniku ning kuus uut kohtunikku maakohtusse.

Üks vastne õigusemõistja asub tööle suvepealinnas: Pärnu maakohtus asub järgmisest nädalast tsiviilasju arutama Brigitta Mõttus.

Kohtunikke ametisse nimetamise puhul õnnitledes märkis president Karis, et kohtuniku allkirjastatud otsustest oleneb, mida tähendavad inimeste jaoks Eestis sõnad õigusriik, õiglane ja aus kohtupidamine.

“Teie tehtud lahendite alusel antakse hinnang kogu Eesti õigus- ja kohtusüsteemile,” lausus president.

Riigipea ütles, et kohtunikuametisse kandideerides otsustasid need inimesed võtta enda kanda veel suurema vastutuse kui tehes oma senist tööd õigusteaduse vallas. “Tean, et see on raske, stressirikas amet. Peate ju otsustama inimsaatuste ja suurte varaliste väärtuste üle,” kõneles riigipea. “Olen aga kindel, et teis on vaimset tugevust olla oma töös alati tasakaalukas, erapooletu ja õiglane.”

President tundis heameelt, et mitu uut kohtunikku on ülikoolis edukalt juuratudengeid õpetanud, teinud teadustööd ja jaganud teadmisi kolleegidele, ja avaldas lootust, et uues ametis jätkatakse sellega edaspidigi.

Riigipea soovis uutele kohtunikele jõudu, meelekindlust ja südameheadust õigete ja õiglaste otsuste tegemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles